Cambrils convoca subvencions per rehabilitar les naus del Polígon Belianes Est

L’Ajuntament de Cambrils ha convocat una sèrie de subvencions per despeses per a la ehabilitació de les naus del Polígon Belianes Est i adequar-les a la normativa sectorial vigent. L’objectiu dels ajuts és assolir el compliment dels requisits de protecció passiva de totes les naus. Tot plegat, per seguir el programa de regularització de les activitats existents aprovat l’any 2014. Les subvencions tenen una dotació pressupostària de 150.000 euros repartits entre l’exercici del 2021 i el 2022.

El regidor d’Urbanisme, Enric Daza, ha recordat que les primeres edificacions són dels anys 70 i s’han anat construint en grups fins el 2003, seguint models constructius molt diversos, i ha explicat que moltes naus necessiten o han necessitat intervencions per adequar-se a l’actual normativa de prevenció d’incendis i ser hàbils per desenvolupar-hi activitat industrial. “Volem donar un nou impuls al polígon perquè és l’únic que tenim desenvolupat al municipi i cal que estigui preparat i en condicions per acollir les activitats econòmiques que requereixin estar fora del nucli urbà”, ha conclòs el regidor.

Finalment, els ajuts són de 00 euros per adequar les lluernes de les cobertes, 1.800 euros per protegir amb franges tallafocs les parets i façanes i de 2.225 euros per la ignifugació o tractament de les estructures de ferro. Poden ser beneficiàries de les subvencions les persones físiques o jurídiques, propietàries de les edificacions i/o les persones titulars de les activitats, sempre que acreditin haver-les de costejar o haver-les costejat.  

PUBLICITAT