Cambrils commemora el 8M amb #invisiblesximprescindibles

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i diverses regidores del govern i de l’oposició, han llegit avui a la plaça de  l’Ajuntament el Manifest del Dia Internacional de les Dones de l’Institut Català de les Dones. Enguany, el manifest fa especial incidència als hàbits patriarcals en la distribució dels usos del temps i la manca de corresponsabilitat en tasques domèstiques i de cura durant el confinament.   

Després de la lectura del manifest, tal com es va acordar amb tots els municipis de la comarca des del Consell Consultiu de les Dones, s’han realitzat una fotografia conjunta de les persones participants a la concentració ciutadana amb el missatge #invisiblesximprescindibles.

L’acció s’emmarca en la campanya institucional del 8M-2021 de l’Institut Català de les Dones “Dones i Homes corresponsables”, que reivindica la importància vital dels treballs de cura.  

Les  Jornades per la Igualtat de Gènere organitzades per l’Ajuntament de Cambrils continuaran aquesta tarda amb un conta contes virtual a càrrec de Sílvia Palazón Carrió a través del Canal YouTube de la Biblioteca: CanalBibCambrils.

Les jornades inclouen una quinzena d’actes al voltant d’eixos com la sexualitat femenina i el plaer, el trencament dels estereotips i rols de gènere, l’apoderament personal, el reconeixent social i professional de les dones, i la denúncia de les desigualtats de gènere persistents i la sensibilització col·lectiva per generar canvis que permetin eradicar-les. 

PUBLICITAT