Baixa l’abandonament animal i pugen les adopcions a Reus

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus ha detectat una baixada en les xifres de recollida d’animals abandonats a la ciutat. Tot plegat, mentre continua la tendència a l’alça en les xifres d’adopció mitjançant el web municipal de Benestar Animal.

Ara mateix només hi ha 16 gossos i 3 gats disponibles per ser adoptats. L’any 2020, es van fer 59 adopcions de 186 animals recollits i la taxa de recuperació (animals adoptats més animals recuperats pels seus amos) va ser del 84,41%.

Les xifres dels tres darrers anys mostren un augment al 2020 de més del 10% en la taxa de recuperació. Respecte als gats, cal destacar que no tots els felins recollits són adoptables ja que alguns són ferotges i, per tant, la taxa de recuperació és més baixa.

Des dels serveis de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus s’ha detectat que la tendència continua aquest 2021 per la pandèmia, ja que fins a data d’avui, les restriccions de mobilitat afavoreixen la no recollida d’animals. A menys mobilitat, menys gossos es perden o s’escapen.

“Ja ho vam veure l’any anterior, sobretot en el temps de confinament domiciliari, però també quan les restriccions van ser menys restrictives”, apunta el regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio.

A més, campanyes com ‘No et Perdis’ per conscienciar la identificació mitjançant el xipatge estan donant els seus resultats. Esperem que quan acabi aquesta situació excepcional la tendència es mantingui”, afegeix el regidor.

Amb aquest objectiu la plataforma incorporada al web municipal mostra la relació dels animals que es poden adoptar. De fet, la web té diversos filtres segons espècie, raça, gènere, i el centre o refugi on es troben. Així com també, els mecanismes que cal seguir per adoptar-los degudament.

Finalment, l’eina digital ofereix detalls sobre la normativa de tinença d’animals així com el procediment per xipar-los i censar-los; i informa de la ubicació dels espais d’higiene i esbarjo per a gossos de que disposa la ciutat.

PUBLICITAT