Alfredo Clúa és escollit nou alcalde de Cambrils

Alfredo Clúa ha rebut aquest migdia els 11 vots dels components del pacte de govern  (ERC, PSC, Junts i En Comú Podem) i ha estat investit com a nou alcalde de Cambrils. En el Ple de Constitució de l’Ajuntament, també han pres possessió del càrrec els 21 membres electes de la corporació municipal pel mandat 2023-2027.   

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En el seu discurs d’investidura, Alfredo Clúa ha reconegut el treball fet pels partits que han pactat per aquest mandat“Vull agrair a tots els grups municipals que m’han donat suport per assolir l’alcaldia. Tenim com objectiu aportar serenor a la vida pública de Cambrils, projectar les nostres idees en benefici de Cambrils i a ser el màxim eficients en la gestió pública”. 

“Aquest pacte entre ERC, PSC, Junts i En Comú Podem no és tan sols un acord de grups polítics, és un programa comú d’actuació amb voluntat de retornar la tranquil·litat institucional que es mereix Cambrils”, ha explicat el nou alcalde. Clúa ha defensat que “el pacte de Govern ha estat considerat totalment legítim ja que gairebé dobla en número de vots a la primera candidatura” i ha afirmat que “la democràcia és el govern de les majories i els més de 5.000 vots de cambrilencs i cambrilenques ens avalen”. En aquest sentit, “pensem que la pedagogia política del diàleg i del consens són eines fonamentals per aconseguir la concòrdia i la tolerància en la nostra població”, ha continuat. Pel seu costat, el ja exalcalde, Oliver Klein, ho ha qualificat com a “pacte de perdedors”.

Per altra banda, Alfredo Clúa ha anunciat la presentació dins d’aquest mes de juliol del Pla d’Acció Municipal (PAM) i ha reconegut el treball fet pels partits del Pacte per trobar tots els vincles d’entesa per presentar als cambrilencs i cambrilenques el nou rumb del govern i les seves prioritats programàtiques. Entre les prioritats del nou Govern, ha destacat els accessos a la ciutat; el persistent problema de l’aparcament; la marca Cambrils, l’educació i el benestar social. 

En les seves intervencions, Camí Mendoza (ERC), Enric Daza (Junts) i Jordi Barberà (ECP) s’han felicitat per l’elecció de Clua. Han posat de relleu la confiança que els uneix, la cohesió dels grups i les afinitats en el projecte del Cambrils de futur. Cal recordar que els grups del pacte van acordar compartir l’alcaldia: els tres primers anys de mandat correspondran a Alfredo Clua (PSC) i el darrer any a Camí Mendoza (ERC).  

PUBLICITAT