Adif construirà una estació modular de tren de dues andanes a Reus

Adif ha adjudicat la redacció del projecte de la nova estació ferroviària al sud-est de Reus. Reus-Bellissens serà una estació modular i tindrà dues andanes i un pas inferior entre elles. L’obra també inclourà la urbanització de l’entorn, amb una nova plaça d’accés i un nou pas inferior de ciutat, de disseny modern i representatiu. L’obra es finançarà amb els fons europeus Next Generation.

Imatge del ramal d'enllaç entre el corredor mediterrani i l'estació del Camp de Tarragona, poc abans d'arribar a l'intercanviador de la Boella, a prop de l'aeroport de Reus i la T-11. Imatge del 17 de setembre del 2019. (Horitzontal)

La redacció del projecte s’ha adjudicat a l’empresa Ingérop T3 per 349.455,91 euros. Ha d’estar llest en 15 mesos. Adif estima que la nova estació de Reus tindrà un trànsit de 1.400 viatgers diaris, que es poden suplicar de cara l’any 2030, quan es consolidi la infraestructura i els seus equipaments a la zona.

La nova estació oferirà el servei dels trens de Rodalies. Estarà formada per mòduls arquitectònics diferencials i ampliables, per si es requereix més capacitat en un futur. D’entrada, tindrà espais per als controls d’accés, les màquines de bitllets, la zona d’espera, serveis i altres instal·lacions tècniques.

Les andanes seran de 220 metres de llargada i estaran connectades entre si per un pas inferior dotat amb escales, rampes i ascensor. També es potenciarà la intermodalitat de l’estació amb vehicles sostenibles com patinets o motos elèctriques o el ‘carsharing’, el lloguer puntual de vehicles. El pas inferior de ciutat connectarà el campus universitari de Bellissens amb el carrer Jaume Vidal i Alcover on hi ha l’estació de busos, ara separats per la xarxa ferroviària.

PUBLICITAT