50 comerços s’adhereixen a “Reus compra responsable”

Més de 50 comerços ja s’han adherit al projecte “Reus Compra Responsable”. Es tracta d’una iniciativa en la que ja disposen del logotip que els permet identificar-se de cara a les persones consumidores. Durant aquestes setmanes s’està desenvolupant la campanya #jasócReusCompraResponsable per difondre a les xarxes socials.

De fet, la campanya es troba adreçada per a tots aquells comerços locals que disposen de servei de repartiment a domicili ecològic i promouen el consum responsable. Reus Compra Responsable, es va donar a conèixer durant la campanya comercial de Nadal.

El projecte agrupa les entitats comercials de la ciutat (El Tomb de Reus, Unió de Botiguers de Reus i Comerç Solidari de Reus), el cooperativisme reusenc, la Fundació Formació i Treball i l’Ajuntament de Reus, a través de l’IMFE Mas Carandell i l’Agència Reus Promoció.

La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, explica que “ el seu objectiu és dotar d’eines al comerç de proximitat per fer front als reptes de la pandèmia i als canvis d’hàbits de consum de la ciutadania, en un nou exemple de col·laboració público-privada que es du a terme a la ciutat”.  

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, anima als negocis a participar d’aquesta iniciativa de consum i mobilitat responsables que els atorga un alt valor afegit. També, aposta pel desenvolupament local i en xarxa, a través d’un model sostenible i intel·ligent en la línia de les ciutats modernes i respectuoses.

L’aliança de ciutat del Reus Compra Responsable ha permès crear un servei de repartiment comercial a domicili amb tricicles elèctrics, i en els propers mesos, els establiments adherits podran accedir a un paquet d’eines de comercialització en línia. Des d’ara fins al mes de juny, Reus Compra Responsable començarà diferents campanyes per promocionar tant el consum responsable com la transformació dels comerços en establiments més sostenibles i més compromesos amb l’entorn.

Actualment, el servei de paqueteria ecològic està fent una mitjana de 15 repartiments diaris permetent la inserció laboral de dues persones en situació de vulnerabilitat. La bona acollida de la iniciativa ha permès que les tarifes del servei es mantinguin bonificades fins al juny per a tots els comerços adherits, amb un cost de 1,75€ per lliurament (el preu de mercat al Reus és de 5€).

PUBLICITAT