150 persones protesten a Reus per un model energètic més “sostenible” i “just”

Unes 150 persones han protestat aquest diumenge a Reus per demanar un nou model energètic que sigui més “sostenible”, “just” i “participatiu”. En l’acció, els ecologistes han exigit la derogació del decret llei 16/2019 i han reclamat que s’apliqui la moratòria promesa per aturar la tramitació dels centenars de projectes eòlics i fotovoltaics projectats arreu de Catalunya.

Pla obert dels manifestants amb pancartes reivindicatives durant la protesta feta a la plaça Prim de Reus per reclamar un nou model energètic a Catalunya. Imatge del 9 de maig del 2021 (Horitzontal).

“Tots els partits polítics reconeixen el desgavell del decret llei, però ningú posa fil a l’agulla per resoldre aquesta situació”, ha denunciat el president de Gepec- Ecologistes de Catalunya, Xavier Jiménez.

A les Terres de l’Ebre, Ponent, la Catalunya Central i el Penedès també s’han organitzat mobilitzacions. Els activistes preveuen noves protestes unitàries.

En la protesta de Reus, també hi han participat pagesos que han recorregut amb una desena de tractors els carrers del centre de la ciutat per protestar contra la massificació de projectes d’energies renovables a les comarques tarragonines i ebrenques.

De fet, el coordinador territorial d’Unió de Pagesos al Camp de Tarragona, Pere Guinovart, ha carregat contra els consellers en funcions de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa.

“Actuen amb una prepotència que el territori no es mereix, el país que volem és un país equilibrat, les energies renovables tornen a afectar el sud; no volem que cap pagès es vegi implicat amb aquesta situació d’espoli de les empreses productores de llum, volem igualtat d’oportunitats”, ha reclamat Guinovart.

Finalment, a Reus, després de diversos parlaments, els activistes han llegit el manifest unitari i han estripat, de forma simbòlica, el decret llei de les renovables.

PUBLICITAT