Les Borges del Camp reviu la Capvuitada

La Corporació Municipal de Les Borges del Camp va participar el passat dijous 27 de juny en la processó amb motiu de la Capvuitada, una commemoració que recorre els principals carrers del nucli antic. El poble es va vestir amb catifes ornamentals fetes de branques, plantes o serradures de colors que van lluïr durant tot el dia. 

La Capvuitada commemora la processó de l’any 1801 en la qual, els ciutadans de Les Borges van demanar protecció divina per evitar les pedregades que havia patit durant els 5 anys anteriors el municipi. Sembla ser que va donar bon resultat perquè les calamarsades van deixar de caure sobre el territori. A partir de llavors, la tradició s’ha mantingut i se celebra tots els dijous de la vuitada de Corpus.

Per Carles Bardou, regidor de participació ciutadana,  les catifes de flors són el més especial per la trobada dels veïns del poble.

A banda del color que van donar les catifes als carrers de les Borges, el municipi va recaptar fons per a la Lliga contra el Càncer amb una taula de venda que es va situar a la plaça de l’Església durant tot el dia.

PUBLICITAT