#BaixCampInfo | Vist per sentència el judici pels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils

Quedat vist per sentència el judici pels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils. Aquest matí els tres acusats hi han presentat els seus arguments finals. 

Tots tres hi han defensat la seva innocència i s’han desvinculat dels fets. Per al principal encausat la fiscalia demana 41 anys de presó. Els altres dos fan front a penes de 36 i 8 anys. 

Aquest vespre hi ha noves concentracions de protesta en contra l’empresonament del raper Pablo Hasel. Aquí al territori n’hi ha diverses de convocades, per exemple a Tarragona i la Selva del Camp. 

Ahir les protestes van acabar en aldarulls en algunes ciutats del país. Hi ha 18 detinguts i 33 persones ferides. A Reus hi va haver enfrontaments quan un petit grup de manifestants va anar fins a la comissaria de la policia nacional, després de la concentració al Mercadal. 

Les restriccions horàries i d’aforament en bars i restaurants seguiran vigents fins que la Generalitat ho determini. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebutjat el recurs que havia presentant el sector, demanant que s’aixequessin les limitacions. 

Mentrestant, el departament de Salut alerta d’un estancament en el nombre de contagis. I és que la corba ha deixat de baixar i s’ha aplanat. A més, la variant britànica, que és més contagiosa, ja representa un 32% dels casos. 

Els municipis afectats pel desmantellament de l’antiga via del tren i la Diputació de Tarragona, impulsaran un projecte per reconvertir aquest tram en un gran connector amb una via verda. També es vol que l’antic traçat de la via sigui permeable per als vehicles. 

La Biblioteca Municipal de Botarell arrenca un nou servei de prèstec a domicili. El repartiment es realitza un dia a la setmana i es pot demanar qualsevol llibre o revista que el veí o veïna desitgi i que la Biblioteca disposi.

PUBLICITAT