#BaixCampInfo | Laura Borràs, nova presidenta del Parlament

Laura Borràs ja és la nova presidenta del Parlament de Catalunya. La diputada de Junts per Catalunya ha estat escollida en segona votació aquest matí. amb els vots a favor d’ERC i JxCat, i l’abstenció de la CUP.

En primera votació no ha aconseguit la majoria absoluta mínima de 68 diputats i se n’ha fet una altra entre els dos noms més votats: Borràs i la socialista Eva Granados. Borràs s’ha imposat amb 64 vots, 14 més que Granados.

El Consell de Ministres ha aprovat el paquet d’11 mil milions d’euros per ajudar a les empreses que s’han vist afectades per la crisi de la covid. 

Dins d’aquest paquet, 7 mil milions són ajudes directes que gestionaran les comunitats autònomes. Les empreses i autònoms podran rebre entre 4.000 i 200.000 euros, en funció de la seva dimensió i les pèrdues.

El departament de Salut ha informat que ha retingut un lot de dues mil dosis de la vacuna d’AstraZeneca a l’espera de l’informe de l’Agència Europea del Medicament que està avaluant si hi ha alguna relació amb un seguit de casos de trombosi detectats en alguns països europeus. 

El Departament diu que ja s’ha administrat el lot de vacunes d’AstraZeneca que tenia –unes 37.000- amb l’excepció d’aquestes dues mil que s’han retingut, per precaució. Salut assegura que això no afecta el pla de vacunació per les properes setmanes, que es manté com estava previst.

Pel que fa a la situació a casa nostra, Salut ha informat avui de 68 nous contagis a la demarcació, la majoria d’ells a les comarques del Camp de Tarragona. També s’han notificat dues morts més per covid-19.

Són algunes de les notícies de l’informatiu de Carrer Major d’aquest divendres. Escolta’l!

PUBLICITAT