#BaixCampInfo | La demarcació de Tarragona ja ha superat el pic de la tercera onada

La demarcació de Tarragona ja ha superat el pic de la tercera onada de la pandèmia, si bé el descens de casos està sent molt més lent que en la segona. 

Pla mitjà d'una persona fent un test ràpid d'antígens en un dels punts de cribratge de la Cambra de Comerç de Barcelona. Imatge del 22 de desembre de 2020 (Horitzontal)

En una entrevista a Carrer Major el sotsdirector de l’Agència de Salut Pública de Catalunya al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha explicat que aquesta millora tardarà en notar-se als hospitals, on la pressió és molt alta i ja s’estan desprogramant intervencions no urgents. 

A Catalunya, aquesta setmana s’esgotarà la reserva de vacunes contra la covid pels problemes de distribució de les farmacèutiques. Això implica que unes 10 mil persones rebran més tard del previst la segona dosi. 

D’altra banda, el departament de Salut ha anunciat que el sistema hospitalari en cinc grans clústers territorials per coordinar la derivació de pacients covid a altres centres per si no hi ha prou espai. En el cas de Tarragona l’hospital de referència serà el de Bellvitge. 

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, anuncia, des de la Terra Alta, ajuts per als oliverars afectats pel Filomena. Encara s’han de concretar les quantitats, però ha avançat que es tindran en compte les característiques de cada conreu. 

Per la seva banda, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya calcula que la producció d’olives caurà a la meitat a les zones afectades pel temporal. 

PUBLICITAT