#BaixCampInfo | El Govern allarga unes hores més per decidir sobre les restriccions

I avui, quan just fa un any de l’esclat de la pandèmia, el Govern s’ha donat unes hores més de marge per decidir que introdueix algun canvi en les restriccions vigents, que caduquen aquest diumenge. 

La voluntat inicial es començar a relaxar algunes mesures, però es volen acabar d’analitzar les dades per no haver de fer passos enrere més endavant. Preocupa que el nombre de contagis s’ha estancat, que la pressió hospitalària és alta i que la Rt ha tornat a superar l’1. 

El catedràtic de la URV, Josep Guarro, creu que s’ha evidenciat que cap país estava preparat per fer front a una pandèmia com aquesta. 

La part positiva la veu en el treball científic i la cooperació internacional que, en menys d’un any, ha permès tenir vacunes al mercat.

Analitzem ara les darreres dades de la pandèmia al territori. El departament de Salut ha comunicat 80 contagis i una defunció a la demarcació de Tarragona. 

La pressió hospitalària segueix en situació favorable per la davallada en el nombre de pacients. N’hi ha cinc menys d’ingressats i un menys a la UCI. El risc de rebrot puja a 145 punts al Camp de Tarragona i baixa a 114 a les Terres de l’Ebre, mentre que l’Rt augmenta lleugerament a tots dos territoris, aproximant-se a l’1. 

Andreu Carrasco, alcalde de l’Albiol, ha estat escollit com a nou membre del Consell Comarcal del Baix Camp. 

Entra en la posició de Meritxell Romanos, la qual va abandonar el seu lloc el passat mes de desembre.

PUBLICITAT