#BaixCampInfo | Descens del 18% de delictes durant l’any 2020 a la demarcació

La pandèmia ha propiciat un descens del 18% de delictes durant l’any 2020 a la demarcació de Tarragona. El que més han baixat, en un 40%, són les violacions. 

Les dades les ha facilitat el ministeri de l’Interior i també constaten una davallada important en el nombre de furts i robatoris. Hi té a veure el confinament i les restriccions de mobilitat. L’única ciutat del territori on van pujar els fets delictius és Tortosa. 

El president del govern espanyol ha anunciat un paquet d’ajudes d’11.000 MEUR per a empreses, pimes i autònoms. Aquestes subvencions es destinaran als sectors més afectats per la crisi: l’hostaleria, la restauració, el petit comerç i el turisme. 

Els detalls encara no s’han fet públics, perquè abans han de passar per Consell de Ministres. Des de la Generalitat, el vicepresident en funcions, Pere Aragonès, s’ha mostrat escèptic i ha dit que s’haurà d’analitzar la lletra petita. 

Sobre la pandèmia, Salut ha notificat avui 112 nous positius i 4 morts per coronavirus a la demarcació de Tarragona. La dada positiva és que continua baixant, encara que poc a poc, la pressió hospitalària. 

Mentrestant, avui ha començat la campanya de vacunació a les presons catalanes, també a Mas d’Enric. Durant els pròxims 15 dies es preveu administrar la primera dosi a uns 6 mil interns, per prevenir brots entre els reclusos. 

Les Borges del Camp impulsa una nova campanya de recollida de voluminosos a domicili.

Tots els residus recollits seran portats a la deixalleria de SECOMSA. Aquesta acció es troba en el marc del nou pla del consistori per a evitar abocaments il·legals a la natura.

PUBLICITAT