#BaixCampInfo: Bosses plàstic d’un sol ús

L’ús de bosses plàstic d’un sol ús s’ha reduït a la meitat durant els darrers deu anys a Catalunya. El director de l’Agència Catalana de Residus i alcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost, ho ha explicat. El 2009 es va arribar a un acord amb les grans superfícies per tal que fessin pagar per les bosses de plàsitc.

L’Ajuntament de Mont-roig se suma a la iniciativa l’Hora del Planeta. Aquest dissabte 30 de març diferents municipis d’arreu del planeta apagaran la il·luminació d’alguns edificis i punts singulars per denunciar l’escalfament del planeta. Aquest serà el cas de Mont-roig del Camp que s’ha adherit a la campanya mundial de sensibilització ambiental.

Més de 150 assistents a l’última sessió de “Parlem, Cuinem, Tastem” de Riudoms. Èxit rotund del taller gastronòmic que va superar el rècord d’assistència en l’última sessió del cicle sobre l’alimentació en adults. La Llar de Jubilats de Riudoms plena de gom a gom va viure l’experiència del showcooking i un cara a cara entre l’experta en nutrició i conductora del curs, Rosa Albaladejo, i el cuiner i sotsdirector del Mas Passamaner, Salvador Gras.

Quatre persones que han destacat als seus països en la defensa dels drets humans i civils donaran a conèixer la seva tasca a Reus entre el 2 i el 4 d’abril, en el marc del projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans”, impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, amb la participacó  d’11 municipis entre els quals es troba Reus, que per segona vegada se suma a aquesta iniciativa després de l’experiència positiva de l’any passat. Les persones activistes que enguany donaran a conèixer la seva tasca a Reus són Sonia Mankongo (Camerún), Leonard Rentería (Colòmbia), Edda Pando (Itàlia) i Hassana Aalia (Sàhara Occidental).

 

El 14 d’abril s’acaba el termini perquè els conjunts o solistes puguin presentar-se al 21è Concurs de Música Jove Reussona. La Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, a través dels serveis de Joventut, ha convocat la vint-i-unena edició del concurs «Reussona, Concurs de música per a joves», orientat a la promoció de noves propostes musicals sorgides entre el jovent del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

PUBLICITAT