Veciana: “Hem après que la mascareta serveix per protegir el nostre entorn”

Aquest dimecres a #CarrerMajor hem parlat amb Toni Veciana, president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, amb motiu del recent Dia Mundial del Farmacèutic.

Sobre l’ús actual de la mascareta Veciana assenyala que “la població s’ha donat compte que la mascareta és una mesura de respecte a l’entorn que podem usar quan no ens trobem bé per protegir als altres”. En aquest sentit, la continuen utilitzant els professionals mèdics.

Veciana assenyala que els farmacèutics ”sempre s’han concebut com a professionals de confiança i ara s’ha vist reforçat”, tenint en compte que durant la quarantena les farmàcies eren dels serveis essencials oberts per atendre a la població.

El president del COFT també admet una millora en la relació amb l’administració i que aquesta sinergia amb el Departament de Salut queda evidenciat amb les diverses campanyes i iniciatives engegades conjuntament.

El lema del Dia Mundial d’enguany és ”farmàcia unida per un món més saludable”. En aquest sentit, Veciana considera que tot i que sempre es pot millorar més, la societat evoluciona amb un augment de l’esperança de vida i en aquest allargament del temps de vida ha d’anar acompanyat de vida saludable i de qualitat, i amb aquest objectiu hi treballen els professionals del sector.

En referència a les noves mesures contra el tabaquisme Veciana valora positivament que es puguin oferir noves mesures i suport administratiu per tal que aquells 3 de cada 4 fumadors que alguna vegada s’han plantejat deixar de fumar facin el pas i així assolir que el percentatge de fumadors al 2040 sigui del 5%.

PUBLICITAT