Tascón: “Si l’educació no és inclusiva, la societat no serà inclusiva mai”

Aquest dijous a #CarrerMajor hem parlat amb Belén Tascón, presidenta de les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC), sobre la campanya per denunciar que el Decret d’Educació Inclusiva no s’ha desplegat en el termini establert i que s’ha presentat aquest dijous al matí.

Tascón critica que el Departament d’Educació obrir taula per a la inclusió proposant tornar a reflexionar sobre l’educació inclusiva quan fa 5 anys es va aprovar aquest decret. En aquest sentit, lamenta que “les famílies estem fartes i cansades de lluitar soles i pidolar”

A més critica que el Departament d’educació s’ompli la boca en dir que dedica molts recursos, ja que “no viem que sigui així” i que més enllà dels recursos econòmics calen d’altres com incrementar i inserir professionals i especialistes a les aules, més enllà de les vetlladores que no són el perfil adequat per aquestes necessitats especials. Tascón assenyala que “no és simplement contenir els infants” i denúncia que “els nostres fills normalment són apartats de les aules per no molestar a la resta. En aquest sentit, indica que “cal una inclusió i no una segregació”.

Es tracta d’una realitat que afecta 200 mil infants a nivell de tot país i una realitat que provoca que habitualment un dels dos pares abandoni la seva feina per poder dedicar-se a l’infant a més de la gran quantitat de recursos i despeses que suposa adaptar la vida i les necessitats. A més lamenta que aquests infants queden exclosos i impossibilitats de serveis i possibilitats com les extraescolars, el servei menjador i tornar a les tardes, sortides, excursions, colònies, etc…

Tascón assegura que es tracta d’una “lluita constant de les famílies contra el sistema i les traves amb què ens trobem” i indica que “cal un canvi en tota la societat”. A més considera que ”si l’educació no és inclusiva, la societat no serà inclusiva mai”

PUBLICITAT