Sancho: ”L’hidrogen verd suposarà a Tarragona un abans i un després en la descarbonització a la petroquímica”

Aquest dijous a #CarrerMajor hem parlat amb Javier Sancho, director del complex industrial de Repsol a Tarragona i vicepresident de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, sobre el projecte amb què Tarragona tindrà al 2025 l’electrolitzador més gran de l’Estat per produir hidrogen renovable.

Repsol, Messer, Enagas i Iqoxe invertiran 230 milions d’euros en una instal·lació que facilitarà la descarbonització de la indústria del territori. Sancho assenyala que d’aquesta manera es preveu reduir la contaminació, petjada i emissions de CO₂ en unes 150 mil tones, l’equivalent al que generen 50 mil vehicles i defensa que ”L’hidrogen verd suposarà a Tarragona un abans i un després en la descarbonització a la petroquímica”.

A més, el projecte s’emmarca en la Vall de l’Hidrogen de Catalunya per a la producció d’hidrogen i oxigen verd mitjançant aigua i energia renovable com a matèries primeres i que serviran tant per a la indústria química com de combustible de vehicles, és el cas dels busos municipals.

PUBLICITAT