Cabello: “Confiem en una resposta majoritària durant el simulacre de risc químic”

Aquest dimecres a #CarrerMajor hem parlat amb Joan Ramon Cabello, cap territorial de Protecció Civil a Tarragona, sobre el simulacre del PLASEQTA previst i programat per dimecres de la setmana vinent.

La prova de sirenes de risc químic en 37 municipis catalans dispara les trucades al 112 a un total de 443

Cabello assenyala que d’aquesta manera es vol avaluar la resposta ciutadana amb un cas real de confinament i “veure si les explicacions i formació oferida han calat en la població i es fa el que s’espera”.

En aquest sentit afirma que “estem convençuts i sí s’espera i es preveu una resposta positiva i que la població sàpiga com actuar”. Amb aquest objectiu s’ha informat i format a la població i el teixit comercial, esportiu i associatiu, junt a la difusió a mitjans de comunicació.

El simulacre químic del 2 de novembre arribarà a fins a 65.000 persones de la demarcació i serà també el punt de partida d’algunes noves mesures per tal d’arribar a tota la ciutadania possible.

Aquesta serà la primera vegada que es posaran en funcionament els avisos d’emergència als telèfons mòbils per part de l’Estat espanyol, una prova més que s’ha pogut incloure en les darreres setmanes.

La hipòtesis de sinistre serà una fuita de clor en una empresa del polígon petroquímic sud, que tindria un radi d’abast de tres quilòmetres.

La prova començarà a les sis de la tarda i a les 18.30 hores sonaran les sirenes de risc químic.

De les 45 sirenes que Protecció Civil té a l’entorn dels polígons petroquímics en sonaran 20, les que agafen l’àmbit d’incidència del fals accident. En concret, les zones que participaran en el simulacre són els barris de Ponent de Tarragona, les urbanitzacions Covamar i Mirador de Salou, una part d’un polígon industrial de Reus i tota la població de la Canonja i Vila-seca (nucli urbà i la Pineda).

Per al simulacre s’han imprès 40.000 fulletons i 1.300 cartells amb informació sobre la prova i què fer en cas d’accident químic. El material es repartirà pels municipis, en col·laboració amb els ajuntaments implicats.

El més important, destaca Cabello, és que la població es confini allà on pugui i sigui segur, seguint les indicacions i pautes facilitades.

PUBLICITAT