Els llibres saludables cada vegada més protagonistes per Sant Jordi

Que la vida saludable cada vegada està més de moda és un fet, cada cop som més conscients que per estar bé de salut és imprescindible cuidar allò que mengem i seguir un estil de vida saludable.

Per conseqüència, cada dia hi ha més llibres d’aquest estil a les prestatgeries de les llibreries i més nutricionistes del nostre territori s’animen a escriure i difondre algunes alternatives per menjar més sa sense que sigui avorrit.

Aquest és el cas de les nutricionistes Rosa Baró, impulsora dels llibres “100 receptes d’hivern per un hivern amb salut” i “Un estiu saludable” que han fet diferents nutricionistes i dietistes de Catalunya i Sonia González amb “Intolerancia a la Fructosa. Combatirla sin déficits con una dieta equilibrada”, i el nutricionista Guille Mena amb “Pim Pam Fuego” i un segon que ha tret amb la seva parella, Paula López, anomenat “Shhhugar baby”.

En molts casos la pandèmia ha sigut el “click” que els ha fet emprendre aquesta aventura com a autors, com és el cas de la Rosa, que com que no podia fer consultes durant el confinament, va decidir unir-se amb altres nutricionistes per recopilar diferents receptes.

Per això van decidir impulsar-ho de forma gratuïta i de manera virtual, perquè pogués arribar a com més gent millor.

O el Guille i la Paula, que en veure que la gent s’animava a cuinar postres van decidir tirar endavant “Shhhugar baby”.

Un llibre que intenta inculcar que no es tracta de prohibir el sucre del tot, sinó saber els problemes que ens pot comportar el seu abús.

En canvi, en el cas de la Sonia, la pandèmia va fer que el llançament del llibre no fos del tot com esperava.

Tot i això aquest Sant Jordi intentaran atendre a totes les persones que tinguin dubtes a través de les xarxes socials.

Entre els objectius que tenen els llibres, aquests nutricionistes coincideixen en moltes coses, la demanda per part dels seus pacients ha propiciat que s’animin a escriure. Per exemple, “Pim Pam Fuego” vol demostrar que menjar sa no vol dir menjar només fruites i verdures.

O “Shhhugar baby” és una alternativa per aquells llépols que volen pecar de manera més saludable.

O la Sonia que veia molta demanda en salut digestiva a la seva consulta…

Alguns d’ells inclús ja han aconseguit endur-se algun premi, com és el cas de “Pim Pam Fuego”, on el Guille reconeix que no s’hagués esperat mai la rebuda i el reconeixement que va tenir.

Preguntat per un tercer llibre després de “Pim Pam Fuego” i “Shhhugar baby”, el nutricionista tarragoní reconeix que ara mateix està centrat en la seva plataforma “Burning Calories”.

Per la seva banda, la Rosa, en ser preguntada si traurà un llibre en format paper ella sola, no ho descarta tot i que assegura que necessitaria més temps…

Així doncs, de moment caldrà esperar per veure’ls escriure de nou, però mentrestant aquest Sant Jordi podrem gaudir d’ells a les llibreries del nostre territori.

PUBLICITAT