Home MUNICIPIS Les Borges L’Audiència Provincial de Tarragona ordena repetir la sentència contra Joaquim Calatayud

L’Audiència Provincial de Tarragona ordena repetir la sentència contra Joaquim Calatayud

Segons el Diari de Tarragona, el fiscal va presentar un recurs de l’apel·lació i ara l’Audiència insta al jutge a tornar a redactar la sentència de forma adequada. 

Joaquim Calatayud, alcalde de les Borges del Camp, fou acusat d’un delicte contra el medi ambient. L’Ajuntament, presumptament, vessava aigües fecals directament a la riera d’Alforja, ja que no disposava d’una depuradora. El Jutjat Penal 1 de Reus va absoldre el delicte i el fiscal va presentar un recurs. Ara l’Audiència Provincial insta al jutge a reescriure adequadament la sentència. I per tant s’ha anul·lat la sentència inicial.

Aquesta primera sentència apuntava que l’Ajuntament de les Borges vessava de forma directa les aigües residuals de la xarxa del seu clavegueram, procedents del polígon industrial les Borges I-II a la riera d’Alforja, sense que aquestes passessin un procés de depuració o sanejament previ. L’Agència Catalana de l’Aigua va analitzar mostres el 2008 concloent que existia contaminació microbiòtica procedent de la infiltració d’aigües residuals. Tot i això no va obrir cap expedient sancionador a l’Ajuntament ni va efectuar cap seguiment.

Calatayud va ser jutjat per delicte ecològic i s’enfrontava a una pena d’inhabilitació d’un any i mig, una multa de més de 3.000 euros i a més de 10 mesos de presó. L’alcalde de les Borges va quedar absolt el 8 de maig pel Jutjat Penal número 1 de Reus perquè, segons la jutgessa no es va poder demostrar que els nivells

PUBLICITAT