Home CarrerMajor #CarrerMajor “La mascareta està reduint els contagis de grip respecte a altres anys”

“La mascareta està reduint els contagis de grip respecte a altres anys”

Aquest dilluns hem estrenat nova i 3a temporada de Carrer Major abordant la situació sanitària actual en relació a l’emergència per la covid-19.

Al Camp de Tarragona s’han registrat 4.576 casos confirmats per PCR, amb un creixement de 79 positius respecte a l’anterior balanç. Si es tenen en compte totes les proves, el nombre acumulat de casos des de l’inici de la pandèmia és de 5.063. En aquesta regió han mort 402 persones (mateixa xifra). El risc de rebrot baixa més de 15 punts i està en 214.21, més alt que el de la setmana del 21 al 27 d’agost (194,34). El Rt baixa una mica en 24 hores, de 1,18 a 1,12, mentre que la taxa de confirmats per PCR se situa en 94,42 per cada 100.000 habitants. Segons les últimes dades, hi ha 67 pacients ingressats (els mateixos), 10 dels quals en l’UCI.

Hem parlat i fet balanç amb Conrad Cases, sotsdirector de l’Agència de Salut Pública de Catalunya al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre qui afirma que s’ha viscut un estiu diferent i que les mesures de seguretat són fonamentals així com “no relaxar-se” donat que “no tothom fa cas i seguiment”. En aquest sentit admet que “la població necessita missatges clars” reconeixent que “de vegades no és així i crea confusió”. Considera que actualment la situació hospitalària és bona en comparació al mes de març i abril, tot i que no hi ha la tranquil·litat que es voldria davant l’inici del nou curs escolar i la temporada de grip.

En aquest sentit afirma que “mentre no hi hagi vacuna, la covid-19 ens seguirà acompanyant i cal adaptar-nos i conviure, tractant que l’afectació sigui el menys possible”. Cases considera que “hi ha bona coordinació entre departaments implicats, Salut, Educació i l’àmbit local” i que la comunitat educativa “treballa també fa setmanes per grups de convivència estable i mesures de seguretat”. Pel que fa a la grip, assenyala que aquesta comparteix alguns símptomes amb la covid-19 i que respecte altres anys s’estan donant un baix nombre de casos respecte a aquestes dates d’altres anys, segurament per l’ús de mascareta.

PUBLICITAT