Home CarrerMajor #CarrerMajor L’1 d’octubre, un abans i un després, ja fa 3 anys

L’1 d’octubre, un abans i un després, ja fa 3 anys

Aquest dijous a Carrer Major en motiu del 3r aniversari de l’1 d’octubre hem parlat amb Emili Argilaga, president d’Òmnium Cultural Baix Camp qui ho assenyala com a “data històrica” a causa de la “duresa de l’estat envers els drets humans i fonamentals” que “cal tenir sempre present i recordar”.

Pla general de la columna de Tarragona arribant a Martorell pel carrer Piera. Imatge del 17 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

Per altra banda amb Òscar Hijosa, coordinador de l’ANC a Tarragona, qui considera que estem davant una societat “més madura, capaç de demostrar fins on és capaç d’arribar” i que actualment totes les institucions estan governades per partits independentistes, animant a la vegada a un moviment reivindicatiu per endavant “sempre pacífic i democràtic”. En aquest sentit hi ha convocada una concentració aquesta tarda a les 19h a la Plaça de la Font per part de l’ANC i a les 19.30h pels cdr’s.

Laia Torres, coordinadora de la gestora d’Òmnium Cultural a la Conca de Barberà, ha assenyalat que la data “va marcar un camí de no retorn” i considera que “cal exercir els drets que es van reprimir”.

PUBLICITAT