Home La Plaça--- La Plaça informatiu ‘Informatiu’ 31 de juliol de 2020

‘Informatiu’ 31 de juliol de 2020

Comencem amb el tram informatiu de La Plaça i ho fem, com sempre, amb les noves dades de la COVID-19. El departament de Salut ha informat d’una nova forma de recompte. Així doncs, i guiant-nos per aquestes noves dades, amb dades d’ahir dijous, el Camp de Tarragona suma 2.611 positius acumulats per prova PCR o ràpida. I en quant a les defuncions, finalment en són 394 d’acumulades. 

En aquestes noves dades també es pot veure que dels 16 pacients que estan ingressats en centres hospitalaris, tres estan a la UCI. En quant al risc de rebrot, una nova dada que s’ha incorporat fet amb diverses dades a partir del nombre de casos que s’han diagnosticat, al Camp de Tarragona aquest risc és del 43,73.

I com sempre nosaltres després de les dades actualitzades de la COVID-19 marxem cap a la capital de la nostra comarca, cap a Reus i en aquest cas per explicar que l’Agència Reus Promoció ha creat un nou espot per atraure el turisme nacional. Aquesta iniciativa tindrà dues dates clau i decisives per intentar millorar la temporada turística d’enguany amb la campanya Visit Reus de l’agost i la campanya de la tardor que posiciona la ciutat com a lloc d’interès i de “city break”. La segona campanya estava prevista en el Pla de Reactivació Econòmica de la Ciutat i que vol impulsar com diem una de les pedres angulars per impulsar els comerços de la ciutat com és el turisme nacional d’enguany.

L’Agència durant el mes d’agost vol reformular la campanya de promoció turística ‘Visit Reus’ amb un nou espot que posa valor els principals recursos amb capacitat d’atracció turística de la ciutat: Modernisme, Gaudí, compres i gastronomia, eixos principals a la ciutat. La principal atracció de la campanya té com a objectiu principal la incidència en els visitants de proximitat, tant el mercat català com el turista que està passant les seves vacances a la Costa Daurada, i que dedica part del seu temps lliure a visitar l’entorn. D’altra banda, l’Agència Reus Promoció a més de promocionar l’oferta turística de la ciutat, continua treballant en estreta coordinació amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l’aliança turística amb Cambrils, Salou i Vila-seca, La Pineda Platja; i la ruta de ‘El Paisatge dels Genis’ per promocionar els principals atractius turístics de la ciutat i de l’entorn.

I de Reus anem ara fins a Cambrils per explicar que el consistori ha volgut mostrar una vegada més la seva solidaritat. El centre Cultural del municipi acollirà una campanya de donació de sang especial els propers dies dimecres 5 i dijous 6 d’agost de 17 a 21 hores. Les persones que vulguin participar han de reservar hora prèviament a l’enllaç del Banc de Sang  www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita. A més, el formulari per donar sang es pot descarregar des d’aquest mateix enllaç i portar-lo ja emplenat.

Recordar que aquests dies el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, i parts amb complicacions, entre altres. A més, amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

I de Cambrils a Prades per parlar de l’onada de suport al municipi per rebutjar les amenaces rebudes el passat dia 29 de juliol en forma anònima cap a un veí de la població. Gala Rouge, també coneguda com a Isaac, va rebre dues cartes on se l’amenaçava per ser homosexual i vestir-se de dona. El consistori pradenc ha mostrat des del primer moment el rebuig envers aquest acte homofòbic i violent. És per això, que ahir dijous es va cobrir la façana de l’ajuntament amb la bandera LGTBI i a les 7 de la tarda es va organitzar un acte de protesta a la plaça de la vila. 

Els missatges carregats de rebuig i intolerància cap aquests fets s’han fet virals a les Xarxes Socials, on tothom recolza a l’Isaac i la Gal·la. Des de l’Ajuntament asseguren que els fets han estat denunciats als Mossos d’Esquadra i a la Direcció General d’Igualtat, mitjançant la Xarxa de Servei d’Atenció Integral LGBTI de la comarca.

PUBLICITAT