Home La Plaça--- La Plaça informatiu Informatiu 30 de setembre

Informatiu 30 de setembre

Comencem l’informatiu d’avui dimecres 30 de setembre fent un repàs de les dades de la Covid-19 a la nostra demarcació. I és que, al Camp de Tarragona s’ha registrat un creixement de 92 positius respecte a l’anterior balanç. Per contra, però, el risc de rebrot baixa uns quatre punts i ara està en 120,25. La taxa de reproducció del virus també disminueix, tot i que ho fa lleugerament, i es troba a 0,85.


Si ens fixem en Reus, el risc de rebrot segueix pujant un altre cop, ara mateix es troba a 241,26. La taxa de reproducció del virus també ha pujat, concretament a 1,16. Durant l’última setmana s’han confirmat 112 casos mitjançant la prova PCR i té 23 persones ingressades, 3 d’elles a l’UCI.

Parlem ara de Cambrils. Perquè l’Ajuntament ha repartit 750 mascaretes amb el disseny del seguici de Festes entre les diverses entitats del municipi i el pubillatge. El material de protecció es va realitzar amb motiu de la Festa Major del Camí per fomentar l’ús de la mascareta en tots els àmbits i al mateix temps fomentar la tradició del municipi del Baix Camp.

Les mesures s’han editat amb tres talles diferents segons les persones inscrites a cada entitat. S’han realitzat amb un material polièster amb fons blanc i una franja verda on hi ha els diversos elements del seguici festiu. Aquestes il·lustracions les ha dut a terme l’artista cambrilenc Joan Tarés, que l’any 2011 ja va il·lustrar el conte “Cambrils de festa” escrit per l’historiador Ignasi Martí.

I a la mateixa població, a Cambrils. El Campus Extens de la URV ofereix aquest primer trimestre un total de vuit actes gratuïts en què la història, la literatura, l’art, la química o l’enologia són les protagonistes de la nova programació.


De fet, aquesta tarda a les 19 h, la Biblioteca Josep Salceda i Castells ha acollit la xerrada ‘Benedetti: la vida, esa metáfora’, a càrrec d’Andrès Montoya. A més a més, s’han reprogramat algunes de les activitats que l’estat d’alarma va impedir realitzar al final del curs passat i s’han escollit actes en espais municipals amb plans de contingència propis o a l’aire lliure. L’ús de la mascareta és obligatori i els aforaments són limitats en cada espai, sempre amb reserva prèvia.

I de Cambrils anem fins a Prades. On uns treballs amb un cablejat elèctric van deixar a la vila vermella sense llum ahir a les 12 del migdia. Segons informa Protecció Civil, l’anomalia va ser a causa d’uns treballs en un cablejat elèctric que van provocar un incendi i un tall de subministrament del servei elèctric.

I parlem ara de cultura i de la setena edició del Festival Accents. Ferran Palau, Roger Mas, Blaumut, Pau Vallvé o Joan Masdéu, són alguns dels artistes que destaquen enguany al festival que se celebrarà a Reus, Cambrils i a la Selva del Camp.

El certamen ha volgut tirar-se endavant tot i el context de la pandèmia per tal de mantenir el seu compromís amb la cultura i la música, un sector que ha quedat dolgut i afectat. El tret de sortida del festival serà al Teatre Bartina de Reus aquest dissabte amb el grup Blaumut que presenta el seu disc 0001. El següent divendres, Pau Vallvé tocarà a la Sala Santa Llúcia de Reus un dels primers concerts amb motiu del seu nou disc “la vida és ara” i clourà diumenge 8 de novembre de nou al Bartrina amb l’actuació de Ferran Palau.

La novetat és que La Selva del Camp s’hi ha afegit al Festival Accents on hi haurà l’actuació de Joan Masdéu, presentant el disc dels 25 anys de Whiskys. També hi serà el cantautor de Solsona, Roger Mas, interpretant en solitari cançons de tota la seva trajectòria i avançant en composicions del nou disc que sortirà l’any vinent. L’Acents també oferirà tres concerts gratuïts al Jardí de la Casa Rull amb aforament limitat i segons el consistori reusenc, l’Accents vol ser una clara oportunitat per sumar a la ciutat.

I seguim parlant de cultura perquè el compositor selvatà, Joan Magrané està nominat als Grammy Llatins. L’artista està nominat en la categoria de millor composició clàssica contemporània per les “Dues peces per a piano” enregistrades al disc “The butterfly effect” de Noelia Rodiles.

I fins aquí l’informatiu d’avui dimecres 30 de setembre.

PUBLICITAT