Home La Plaça--- La Plaça informatiu Informatiu 29 d’octubre

Informatiu 29 d’octubre

Comencem l’informatiu d’avui dijous 29 d’octubre i ho fem com sempre fent un repàs de les dades de la Covid-19. Que en aquest cas hem de destacar que encara no ens han enviat les dades noves actualitzades i per tant fem un repàs de les últimes que són les d’ahir. I és que al Camp de Tarragona el risc de rebrot continua elevat. Deu dies després del tancament de bars i restaurants i després de la declaració de l’estat d’alarma i el toc de queda, al Camp de Tarragona, només en 24 hores s’han registrat 1.024 nous casos de coronavirus. A més, també s’han registrat dues defuncions, que eleven la xifra total de morts per Covid a la regió sanitària en 484.  A hores d’ara hi ha 186 pacients ingressats als diferents hospitals del territori, 17 més que aquest dilluns, i 32 són a l’UCI. 

I a Reus, les dades de coronavirus a Reus també continuen sent molt elevades. I és que la incidència acumulada les dues darreres setmanes es troba en 1042 i l’índex de rebrot de la passada setmana passada se situa en 1616. Són xifres que dupliquen la mitjana catalana i que continuen assenyalant Reus com una de les ciutats amb més incidència del virus. Per altra banda, la velocitat de transmissió del virus s’ha rebaixat lleugerament i es troba a 1,67. 

I ens quedem a Reus, perquè ahir a la nit un centenar de persones es van reunir a la Mercadal com acció de protesta contra el toc de queda. Entre els assistents s’hi van veure cartells i pancartes contraris al tancament de bars i restaurants, i en defensa de l’oci nocturn.  

No es van haver de lamentar incidents destacables, però alguns individus van llençar a terra cadires i taules dels locals de la plaça de la Mercadal.  La concentració es va dissoldre quan uns minuts abans de les 10 de la nit van entrar un parell de furgones dels Mossos d’Esquadra i la majoria de manifestants van marxar corrent pel carrer Major i la raval de Jesús. 

I continuem a Reus, encara perquè els Bombers de la Generalitat han informat que aquesta passada nit de dimecres han intervingut en l’incendi d’una desena de contenidors en diferents indrets de la ciutat. Concretament, el cos ha hagut d’efectuar cinc sortides. Els fets han tingut lloc entre un quart de 10 de la nit i la mitjanit. 

Segons informa Reusdigital.cat els incendis no han estat els únics protagonistes de la nit, sinó que també s’han dut a terme actes incívics com la col·locació de contenidors al mig del carrer i altres objectes barrant el pas als vehicles. 

I marxem ara fins a Botarell, on la nova depuradora del municipi augmenta en un 61% la capacitat de tractament de les aigües residuals. Els treballs, que estaran finalitzats durant el primer trimestre de 2021, suposaran una inversió de 2,7 milions d’euros. L’Agència Catalana de l’Aigua ha informat que les obres, que està executant l’empresa Calaf SAU, ja estan en marxa. 

La planta permetrà tractar 326 metres cúbics d’aigua al dia, un 61% més que l’actual que està dimensionada per a una població de 2.000 habitants. Per tant, la nova depuradora garantirà les necessitats de sanejament actuals i futures, tenint en compte que el municipi ha doblat la seva població en els darrers 20 anys. A més d’ampliar la capacitat de tractament, la nova instal·lació garantirà una correcta eliminació del nitrogen.

I expliquem ara que Mont-roig i Miami Platja acullen una deixalleria mòbil per incentivar la recollida selectiva de residus domèstics no convencionals. Des d’ahir dimecres 28 i fins demà divendres 30 d’octubre estarà ubicada a la plaça de Tarragona de Miami Platja i els dies 4, 5 i 6 de novembre al carrer Cambrils de Mont-roig. L’objectiu d’aquest servei de proximitat és facilitat la recollida selectiva dels residus domèstics que generem en el nostre dia a dia i que no tenen cabuda en la recollida selectiva. 

Per exemple, alguns dels residus que es poden portar en aquestes deixalleries mòbils són roba, petits electrodomèstics, piles i bateries, pintures, joguines i tòners i cartutxos d’impressora, entre d’altres. Això si, queden exclosos els residus voluminosos, runa i restes vegetals que, en aquests casos, els usuaris particulars, poden continuar portant a les deixalleries municipals. 

I volem parlar ara de com s’està abordant el toc de queda i les noves restriccions, posant d’exemple a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant on s’ha intensificat el patrullatge i els controls de la policia local i s’ha establert un protocol d’actuació addicional.  Ens amplia la informació l’Ariadna de la Calle, Ràdio l’Hospitalet.

I ara anem fins a Cambrils, on la 12a Mostra de Jazz i Blues ha presentat un cartell amb tres actuacions d’artistes catalans de primer nivell que es duran a terme la segona quinzena de novembre i la primera setmana de desembre. El programa està format per Manel Fortià Trio feat. Marco Mezquida, Carlos Bianchini Trio i Rita Payès & Joan Fort Quartet.

Després d’haver hagut d’anul·lar la programació prevista inicialment, l’organització juntament amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i la Diputació de Tarragona ha decidit mantenir aquests tres concerts pel seu compromís amb el sector de la música en directe. Des del consistori cambrilenc destaquen l’aposta per reivindicar la cultura amb totes les mesures de seguretat. Mentre que el president del la mostra de Jazz ha reivindicat que els músics de jazz són un dels col·lectius més afectats per la Covid-19, ja que els clubs de jazz de Barcelona i de la resta de ciutats del país estan tancats. 

I fins aquí l’informatiu d’avui dijous 29 d’octubre. 

PUBLICITAT