Home La Plaça--- La Plaça informatiu Informatiu 27 d’octubre

Informatiu 27 d’octubre

Comencem l’informatiu d’avui dimarts 27 d’octubre i ho fem com sempre fent un repàs de les dades de la Covid-19. I és que al Camp de Tarragona el risc de rebrot ha pujat un punt i se situa en 872, mentre que la velocitat de transmissió del virus ha baixat cinc centèssimes i se situa en 1,70. Per altra banda, la taxa de confirmats per PCR i Test d’Antígens se situa en 334,98 per cada 100.000 habitants. Així doncs, la incidència a 14 dies és de gairebé de 522, mentre que l’interval anterior era de 331. Segons les últimes dades de Salut, hi ha 169 pacients ingressats, 29 dels quals a l’UCI.

I a Reus, l’increment de casos continua però sembla que comença a veure’s una lleugera frenada pel que fa a l’índex de rebrot de la setmana passada. I és que alguns indicadors van arribar a superar els 2.000 punts, i ara es troben a 1.432.  De fet, la velocitat de transmissió del virus es troba a 1,7, això vol dir que cada 10 persones contagiades n’infecten 17. Pel que fa a la situació de l’hospital, segons les últimes dades de Salut, actualment hi ha 45 persones ingressades, 11 a la Unitat de Cures Intensives. 

I ens quedem a la capital del Baix Camp. Perquè els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Reus i la Policia Nacional van fer un operatiu conjunt el passat divendres al barri Horts de Simó de la ciutat, en el que van detenir a tres persones i en van identificar a 96. 

El primer detingut va ser un home de 22 anys com a presumpte autor d’un robatori amb violència i que el jutge de guàrdia va enviar a la presó. Els altres dos arrestats, de 20 i 58 anys, tenien una ordre judicial de detenció. Durant l’operatiu també es van aixecar set actes per tinença de drogues i dues més per possessió d’armes prohibides. Durant la intervenció es van intervenir bitllets falsos i una persona va quedar investigada per falsificació de moneda.

I ara marxem cap a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant perquè els restauradors s’han unit en una concentració en contra de les mesures establertes pel govern. Sota el lema de “la restauració no és el problema” prop de cent restauradors del municipi es van concentrar ahir dilluns 26 d’octubre. Ens amplia la informació Ariadna de la Calle, des de ràdio l’Hospitalet.

I de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant anem fins a Cambrils. On el ple de l’Ajuntament d’ahir va aprovar per unanimitat atorgar la Medalla d’Honor de la Vila a l’exalcalde Josep Maria Panicello per la seva implicació, la promoció de diferents iniciatives i la seva trajectòria dedicada al municipi.

El Ple també va acordar concedir sis Mencions Honorífiques a entitats i persones que durant l’any han destacat en qualsevol àmbit de la vida de la ciutat o bé commemoren efemèrides destacades. Els reconeixements han estat proposats per la Comissió d’Honors i Distincions, que ha valorat candidatures presentades per diferents persones, entitats i grups polítics municipals.

I ens quedem a Cambrils, perquè el consistori cambrilenc juntament amb les 3 entitats comercials de la població: Unió de Botiguers, Vila Centre i Xarxa del Port ha llançat la campanya ‘Estimo Cambrils, compro a Cambrils’. Una iniciativa que posar en valor tots els beneficis que aporta el comerç local al territori. 

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que la campanya sorgeix després que la crisi derivada de la Covid-19 hagi posat en evidència que el comerç local també ens ha salvat de la situació d’emergència sanitària, ja que quan es va fer més difícil el subministrament a través de grans superfícies, diu, el petit comerç va desplegar tota la seva creativitat i recursos per a satisfer i fer fàcil l’abastiment de tots els productes. 

I acabem l’informatiu amb una molt bona notícia i es que el projecte d’obertura al públic del Mas Miró ha estat premiat per l’Associació catalana de museòlegs en la categoria de Projectes de creació o reforma integral de museus i equipaments patrimonials. 

Uns premis que són destinats a ‘prestigiar, reconèixer i fer públics’ els projectes museològics i museogràfics de caire permanent, duts a terme per la creació o reforma d’equipaments patrimonials. En aquesta edició dels premis, la vuitena, han estat guardonats el Museu d’art de Girona, el Museu Marítim de Barcelona i el Mas Miró de Mont-roig. 

I fins aquí l’informatiu d’avui dimarts 27 d’octubre. 

PUBLICITAT