Home La Plaça--- La Plaça informatiu ‘Informatiu’ 27 de juliol de 2020

‘Informatiu’ 27 de juliol de 2020

Comencem amb el tram informatiu de La Plaça i ho fem, com sempre, amb les noves dades de la COVID-19. I és que, amb les últimes dades que tenim, dades d’aquest cap de setmana, s’han confirmat 48 positius més que amb dades de divendres i ja en són 2.921 d’acumulats per prova PCR o ràpida. També s’han hagut de lamentar dues defuncions i en total en sumen 450 d’acumulades.

Segons aquestes dades a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona s’han registrat 2.443 positius acumulats, 29 més que divendres i 400 defuncions en total.

D’altra banda a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre s’han sumat 478 positius acumulats, 19 més que divendres. Es aquí on s’han produït les dues defuncions i en sumen ja 48.

I com sempre nosaltres després de les dades actualitzades de la COVID-19 marxem cap a la capital de la nostra comarca, cap a Reus i en aquest cas per explicar que aquest diumenge hi va haver un gran desplegament per part dels Bombers per un incendi que hi ha haver al carrer de Frederic Soler. Al migdia un habitatge va començar a cremar i una persona va haver de ser atesa pel SEM després de resultar ferida per intoxicació de fum.

Els Bombers van traslladar fins al número 11 del carrer de Frederic Soler cinc dotacions per a fer tasques d’extinció i de ventilació del foc. Segons els mateixos Bombers, les flames es van originar en un aparell d’aire d’aire condicionat portàtil en un pis de la primera planta del carrer reusenc. 

Preocupació entre els comerciants de Reus per la caiguda de les vendes durant la represa de l’estat d’alarma. El balanç ha sigut negatiu en aquest mes de juliol. L’associació El Tomb de Reus xifra aquesta caiguda en un 25% a la capital del Baix Camp tot i que aquests resultats varien segons el tipus de comerç. Un dels àmbits que s’han vist més afectats han sigut als que es dediquen a la venda dels vestits de nuvis i de festa per les cancel·lacions de matrimonis i altres celebracions.

Un altre dels factors que ha influït són les rebaixes. Tot i que comencen oficialment l’1 de juliol, s’han vist diluïdes pels descomptes agressius que es van fer al començament de la represa per donar sortida a l’estoc acumulat durant els mesos de confinament.

Secomsa instal·larà de manera puntual a una trentena de municipis del Baix Camp una deixalleria mòbil. El recorregut va començar el dia 1 de juliol a Maspujols i acabarà a finals d’aquest any 2020. 

La iniciativa té tres objectius principals: sensabilitzar a la ciutadania, recollir els residus especials i assolir el compliment de la normativa europea. Escoltem a Rosa Abelló, presidenta de Secomsa. El calendari local de la deixalleria mòbil es publicarà a través dels ajuntaments de cada població.

Bombers rescaten dues persones aquest cap de setmana a les muntanyes de Prades. Es tracta d’actuacions completament diferents en què diumenge es va rescatar una dona per un mareig al Niu de l’Àliga i a un home per caure al Riu Siurana. Fins a dos cops van haver d’intervenir l’equip de bombers en fer aquestes actuacions aquest cap de setmana amb també el factor de les altes temperatures que s’han viscut. El primer rescat va ser sobre dos quarts d’una del migdia al Niu de l’Àguila i segons fonts de Bombers, una dona ha patit un mareig on es va traslladar a l’Ermita del Remei per facilitar l’assistència del Servei d’Emergències Mèdiques.

L’altre actuació va passar amb gairebé una hora de diferència per la caiguda d’un home al riu Siurana a La Febró. Es van activar dues dotacions terrestres que no podien localitzar la persona per l’afluència de gent i la poca cobertura telefònica i que ha sigut l’helicòpter que va localitzar la víctima. En trobar l’home, se’l va traslladar fins a Prades on després seria emplaçat a l’Hospital Sant Joan de Reus.

PUBLICITAT