Home La Plaça--- La Plaça informatiu Informatiu 23 de setembre

Informatiu 23 de setembre

Comencem l’informatiu d’avui dimecres 23 de setembre fent-vos un repàs de la situació de la Covid-19 a la nostra demarcació. I és que hi ha hagut un creixement de 64 positius respecte al balanç del dia d’ahir. Pel que fa al risc de rebrot aquest ha pujat 6 punts i ara es troba a 168,14. Mentre que la taxa de reproducció també ha pujat en les últimes 24 hores i s’ha situat a 1,11.

Per contra a Reus el risc de rebrot ha baixat 7 punts en 24 hores però la taxa de reproducció del virus ha pujat i es troba a 1,21. La capital del Baix Camp ha registrat 64 defuncions des de l’inici de pandèmia, i té 23 persones ingressades, dues d’elles a l’UCI.

I ara parlem de Cambrils. I és que el judici dels atemptats de Barcelona i Cambrils, segons avança el diari ara, s’iniciarà el pròxim 10 de novembre. Al banc dels acusats s’hi asseuran Mohamed Houli Chemlal, la persona ferida en l’explosió de la casa d’Alcanar, Driss Ouakbir que es va fer enrere poc abans de l’atac terrorista i un col·laborador, Saïd Ben Lazza. Tots tres es troben en presó preventiva i arriben a un judici que se’ls acusa de membres de la cèl·lula jihadista i de contribuir en la fabricació d’explosius però no d’assassinat.

Aquest fet fa que es divideixin les acusacions de tots tres acusats de la causa del 17-A. L’advocat i diputat de Junts X Catalunya al Congrés, Jaume Alonso-Cuevillas exercirà d’acusació particular en representació al pare del nen de tres anys que va morir en l’atemptat. L’advocat també argumenta qu no s’hagin admès part de les proves que sol·licitava en defensa del seu representat.

Tornem a anar fins a Reus. I és que a la capital del Baix Camp la CGT denuncia els problemes que tenen els treballadors de residències, entre elles els del Pere Mata, a l’hora de rebre la compensació de la covid-19. El sindicat ha denunciat el retard de les empreses a l’hora d’entregar certificats per tramitar la paga i asseguren que fa més de dos mesos que molts professionals el demanen. Empreses com Eulen, Pere Mata o Domus6 encara no els hi han lliurat o els hi han donat malament la dotació econòmica corresponent.

És per això que el sindicat estudia presentar un contenciós administratiu contra el govern perquè aquesta resolució de la paga consideren que deixa fora el personal de neteja i cuina, que ha patit una exposició superior al virus i també al personal administratiu que ha hagut de treballar a la recerca de més personal. Així doncs, la CGT ha criticat el poc coneixement de les residències que té el conseller d’Afers Socials i el menyspreu cap a l’esforç de les classes treballadores.

I de Reus marxem a Mont-roig del Camp perquè retorna a la normalitat la temporada esportiva. I és que l’Àrea d’Esports del consistori ja ha anunciat que el programa d’activitats comença el pròxim 5 d’octubre adaptat a les circumstàncies de la covid-19. En aquesta programació destaca l’activitat infantil de pàdel de l’alumnat dels cursos d’Educació Primària i exercicis de psicomotricitat de P3, P4 i P5 d’educació infantil. Enguany això si, expliquen des del consistori, no es disposarà de servei d’autobús.

S’utilitzaran totes les mesures preventives adaptades a la pandèmia i les instal·lacions s’obriran 5 minuts abans de l’inici de la classe de l’hora reservada i es tancarà 5 minuts després. Així doncs les classes hauran de ser mitjançant cita per poder assistir a les activitats per l’aforament limitat. Els abonaments es mantenen amb els mateixos preus i les inscripcions ja es poden realitzar als poliesportius municipals de Mont-roig del Camp i Miami Platja.

Parlem de cultura i per això anem fins a La Selva del Camp on Joan BonaNit ha presentat el seu llibre “Història d’un crit”, una visió personal a primera línia de l’activisme independentista. 

I fins aquí l’informatiu del programa d’avui dimecres 23 de setembre!

PUBLICITAT