Informatiu 21 d’octubre

Comencem l’informatiu d’avui dimecres dia 21 d’octubre i ho fem com sempre fent un repàs de les dades de la Covid-19. I es que al Camp de Tarragona s’han registrat 8.986 casos confirmats per PCR o test d’antígens, 226 més que fa 24 hores. El nombre acumulat de casos des de l’inici de la pandèmia és de 9.688 i han mort 467 persones, cinc més que en les últimes dades. Pel que fa a el risc de rebrot ha pujat 57 punts i se situa en 441. En canvi, el risc de contagi també ha pujat d’1,26 a 1,30, mentre que la taxa de confirmats per PCR se situa en 198 per cada 100.000 habitants. Segons aquestes últimes dades, hi ha 101 pacients ingressats, 18 dels quals a l’UCI.

A Reus, on Salut va iniciar un cribratge i on es va detectar un brot a l’hospital, el risc de rebrot ha pujat molt significativament 115 punts i se situa en 865. Pel que fa al risc de contagi ha pujat una mica fins a 1,61, mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 354 per cada 100.000 habitants. 

Sense marxar de Reus, expliquem que l’Ajuntament ajudarà a finançar els llums de Nadal d’enguany, assumint un 70% del cost del lloguer i de la instal·lació dels motius nadalencs, el que suposa el 20% més que l’any passat, quan l’Ajuntament va assumir-ne el 50%. La regidora de Promoció, Montserrat Caelles, ha explicat que «per ells és molt important estar al costat dels comerços, els restauradors, els hotelers i el servei de la ciutat, ja que arran de la pandèmia de la Covid-19 estan vivint uns moments molt convulsos, com tota la societat, i per això pensen que és bo poder augmentar aquest ajut fins al 70».

Aquest any participen en l’enllumenat nadalenc un total de 19 carrers de la ciutat. Des de l’Agència Reus Promoció calculen que el cost de la instal·lació dels llums costarà al voltant dels 90.000 euros aproximadament, tenint en compte el cost del 2019. D’aquest import, els comerços en finançaran el 30%, uns 27.000 euros, mentre que l’Ajuntament en pagar uns 63.000.

I en l’àmbit general del territori expliquem també que ha crescut un 50% el nombre de persones ateses pel Banc dels Aliments a causa de la crisi que estem vivint. Per fer-nos una idea, fins que va començar la pandèmia s’atenien 102 entitats, una xifra que ara ha crescut fins a les 115. L’increment més destacable, però, és el de persones ateses. De les 22.489 de principis d’any s’ha passat, aquest octubre, a les 32.541, un augment del 45%. Les previsions que tenen de cara a final d’any és que aquesta dada s’enfili fins a les 35.000 persones. El repartiment d’aliments s’ha pogut incrementar, però no en la mateixa proporció.

Fins a l’agost del 2019 havien repartit 1.635 tones d’aliments l’any, i durant el mateix període d’aquest 2020 se n’han distribuït 1.714. L’encreuament d’aquestes dades, segons expliquen des de l’entitat, fa que dels onze quilos de menjar per persona que repartien abans de la pandèmia, ara s’hagi passat als sis. La situació, a més, no confien que millori a curt termini, i les previsions així ho mostren. Amb les donacions de menjar habituals compten repartir 753 tones d’aliments fins a final d’any, però també auguren que se’n necessitarien 2.244, és a dir, que en faltarien dues vegades més per assolir-ho.

I davant la situació en la que ens trobem a l’Hospitalet de l’Infant molts negocis de restauració han apostat per fer menjat per emportar. D’aquesta manera intenten superar aquestes dues setmanes de tancament obligatori. Ens amplia la informació, Ariadna de la Calle des de Ràdio l’Hospitalet. 

I sense marxar del municipi, expliquem que ja es poden demanar els nous ajuts socials creats per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per fer front a la crisi sanitària per la Covid-19. Són prestacions econòmiques per a la compra d’aliments i productes de primera necessitat i van adreçades als veïns del municipi que pateixen les conseqüències d’aquesta situació. Ens en torna a ampliar la informació Ariadna de la Calle, des de Ràdio l’Hospitalet.

I ara anem fins a La Selva del Camp i L’Albiol, perquè aquests dos municipis homenatjaran els deportats als camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial. Des del centre d’Estudis Selvatans remarquen que el principal objectiu és recuperar aquesta història i fer un espai memorial recordant les víctimes.

I és que en el marc del 75è aniversari de l’alliberament d’aquests camps commemorat enguany, diferents entitats de La Selva del Camp, juntament amb el consistori i el de L’Albiol treballen per rescatar de l’oblit les víctimes de l’horror nazi nascudes als seus municipis i retre’ls homenatge a través de la col·locació de les anomenades llambordes de la memòria. Com a fase inicial d’aquest procés, els plenaris dels respectius municipis (L’Albiol, el 7 d’octubre i La Selva del Camp, el 14 d’octubre) han aprovat cadascun una moció on se sol·licita la col·locació de les llambordes. 

I fins aquí l’informatiu d’avui dimecres dia 21 d’octubre.

PUBLICITAT