Home La Plaça--- La Plaça informatiu Informatiu 17 de setembre de 2020

Informatiu 17 de setembre de 2020

Comencem l’informatiu d’avui dijous 17 de setembre marxant fins a Reus. I és que la capital del Baix Camp ha començat a repartir aquest dijous els bons o vals per comprar a la ciutat amb l’objectiu de generar un impacte superior al milió d’euros al teixit comercial local. 

Tot plegat, dins de la campanya Bons Reus,  que es troba emmarcada en el Pla de Reactivació Econòmica i Social que va posar en marxa el consistori reusenc per fer front a la Covid-19, dotat en més de 4,5 milions d’euros. Els veïns de la ciutat poden obtenir fins a un total de 20 euros de descompte, repartits en quatre bons de 5 euros per bescanviar. 

Pel que fa als establiments que hi participen aquest tenen un adhesiu al seu aparador o porta per tal de destingir-los i també es pot consultar el llistat a la web: www.bons.reus.cat

Expliquem ara les dades de Covid-19 al Camp de Tarragona. I és que a nivell de província torna a pujar el risc de rebrot a tota la província, ha tornat a pujar de la barrera del 100, concretament ara es troba a 129,37. Pel que fa la taxa de reproducció del virus aquesta també torna a pujar en 24 hores i es situa en 0,79.

A Reus, on Salut va iniciar un cribratge i on es va detectar un brot a l’hospital, el risc de rebrot puja de nou 49 punts en 24 hores i està en 154,29, clarament per sota dels registres de la setmana del 30 d’agost . La taxa de reproducció també puja i està ara en 0,66. De fet, durant l’última setmana s’han confirmat 89 casos i té 29 persones ingressades, una d’elles a la UCI.

En parlavem ahir al programa, i avui en tornem a parlar: I és que Xarxa Sud ha convocat aquesta tarda un berenar reivindicatiu a la zona afectada per mostrar el seu rebuig i plantar cara a la destrucció del territori. El punt de trobada ha estat a l’ermita de Puigcerver, on s’hi han trobat un grup de persones que han caminant fins al lloc on han començat les obres. 

Així doncs, Xarxa Sud s’oposa una vegada a més a la implatanció d’aquesta central eòlica, ja que diuen que implica obrir grans vials a plena muntanya per poder instal·lar els molins i per tant, fragmentar l’entorn.  Des de la plataforma volen deixar clar que han estat, estan i hi estaran sempre a favor de les energies renovables, però no a qualsevol preu.

I en esports, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant renuncia a ser seu del EutichesBook 2020 pel coronavirus. La sortida i arribada d’aquest esdeveniment motociclista no competitiu, previst per als dies 2 i 3 d’octubre, tindrà lloc finalment a Tortosa. Ens ho explica des de Ràdio l’Hospitalet, l’Ariadna de la Calle. 

PUBLICITAT