Home La Plaça--- La Plaça informatiu Informatiu 16 de setembre de 2020

Informatiu 16 de setembre de 2020

Comencem l’informatiu d’aquest dimecres dia 16 de setembre marxant fins a Reus on un home afronta més de disset anys de presó per violar i agredir la seva exparella. De fet, els fets van ocórrer a Reus l’any 2019 i s’han jutjat aquest dimecres a l’Audiència de Tarragona.  Ell està acusat de diversos delictes contra la dona: amenaces, dos delictes de lesions, un delicte d’agressió sexual consumat i un en temptativa, coaccions en l’àmbit familiar i trencament de condemna. 

Per la seva banda, ella està acusada d’un suposat delicte de lesions en l’àmbit familiar per trencar un got de vidre al cap de l’home i ficar-li un dit a l’ull a fi de defensar-se. La fiscalia ha demanat 17 anys i set mesos de presó per a l’home amb els agreujants de parentiu i reincidència, i la lliure absolució de la dona en considerar que va actuar en defensa pròpia.

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Cambrils han atès 6.452 persones des de l’inici de la pandèmia al març i fins el 30 d’agost. Això suposa un increment d’un 32,57% del nombre de persones ateses en relació al mateix període de l’any passat. També es destaquen les 5.035 atencions telefòniques a persones o unitats familiars amb factors de risc o vulnerabilitats. D’aquestes atencions, una part molt significativa han estat trucades de seguiment fetes durant el confinament per treballadors/es socials i educadors/es socials.

La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament, Hélèn Arcelin, ha explicat que des de la declaració de l’estat d’alarma els serveis bàsics han hagut d’evolucionar per adaptar la intervenció a la nova realitat, amb nous sistemes de treball ajustats a les exigències sanitàries i als plans de contingència específics. També ha destacat la implicació de les 18 persones professionals que integren els Equips Bàsics de serveis socials per poder donar una resposta quasi immediata a les demandes.

Marxem ara fins a l’escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant que estrena mural amb motius infantils. Un mural pintat per l’artista local Evelyn Roca és el que es trobaran els nens i nenes s de l’escola Mestral enguany a les parets de l’edifici del menjador. La iniciativa d’aquesta decoració ha sigut de l’AMPA de l’escola. Ens ho explica l’Ariadna de la Calle, des de Ràdio l’Hospitalet.

Les Borges del Camp ha engegat un PAM municipal participatiu propi. Aquest consisteix en una sèrie de preguntes en forma d’enquesta, que fa prioritzar els àmbits i les accions per part de l’ajuntament que els veïns de Les Borges considerin més importants. 

La gestió transparent, la sostenibilitat o l’accessibilitat del poble són alguns dels temes tractats a les preguntes.  Els requisits per participar-hi són: estar empadronat al municipi i tenir més de 16 anys. L’enquesta es podrà fer fins a l’11 d’octubre,  de manera telemàtica o presencial a les oficines de l’Ajuntament. 

I en cultura, el comunicador reusenc Andreu Buenafuente ha rebut el Premi Nacional de Televisió 2020 que atorga el Ministeri de Cultura. Ens ho explica el nostre company de la LANOVA Ràdio de Reus, David Fernàndez, bona tarda!

I fins aquí l’informatiu del programa d’avui en aquest dimecres dia 16 de setembre.

PUBLICITAT