Home La Plaça--- La Plaça informatiu Informatiu 15 de setembre de 2020

Informatiu 15 de setembre de 2020

Comencem l’informatiu d’avui dimarts dia 15 de setembre marxant fins a Reus per parlar de bones notícies i es que el risc de rebrot continua a la baixa, tant a la capital de la nostra comarca com a la resta del Camp de Tarragona. Segons les últimes dades del Departament de Salut, en les últimes hores s’han detectat 21 casos nous de la Covid-19 al territori.  

En el cas de Reus, on Salut va detectar un brot a l’hospital Sant Joan, el risc de rebrot baixa uns 56 punts en 24 hores i està en 171,83, clarament per sota dels registres de les dues setmanes anteriors on es situava amb 316,55 i 385,75. Així doncs, en l’última setmana s’han confirmat 85 casos. Si fem recompte total, des de l’inici de la pandèmia s’han registrat 1.183 casos per PCR (3 en les darreres hores) i 1.262 amb totes les proves. També ha registrat 61 defuncions des de l’inici de pandèmia , i té 31 persones ingressades, una d’elles a l’UCI.

Marxem ara fins a Cambrils per explicar que el municipi acull una campanya especial de donació de sang. Després dels mesos d’estiu on les donacions són sempre més fluixes, gairebé el 30% respecte la resta de l’any, el Banc de Sang anima la ciutadania a mantenir el ritme de donacions de cara a aquest retorn a la rutina. Durant els mesos de juliol i agost es van reactivar les operacions i tractaments ajornats durant els mesos inicials de la pandèmia i l’ús de sang també van créixer.

Al setembre, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional. És per això que Cambrils s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Entre ahir i avui, dies 14 i 15 de setembre, el Centre Cultural comptarà amb un espai de donació de 17 a 21 hores. Per reservar hora cal entrar al web donarsang.gencat.cat.

Expliquem ara que el consistori de Mont-roig del Camp va aprovar al ple de dimecres passat l’adhesió a la subvenció del Ministerio de Indústria Energia y Turismo per construir un Centre de Promoció Econòmica i Transició Energètica. El nou espai vol convertir-se en un punt de referència per al progrés econòmic i mediambiental del municipi i alinear-se amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU, definits en l’àmbit local a través del Pla Estratègic de Municipi 2020-2030.

El projecte inclourà diferents espais per tal que el personal especialitzat pugui desenvolupar les funcions d’assessorament i d’estudi energètic per edificis, una sala de reunions i auditori, una aula ambiental, un magatzem biblioteca i un taller de reparació d’electrodomèstics. També desenvoluparà la venda d’energia, la recàrrega de vehicles elèctrics, entre d’altres. A més d’un espai de coworking. El cost estimat del projecte  és de 2.300.000 euros i està previst que s’executi en diferents fases. 

I a la Selva del Camp, la font, dissenyada i construïda pel mestre escultor i picapedrer Florenci Andreazini, s’ha batejat amb el nom de “Els brolladors del coneixement”, és una al·legoria a la cultura selvatana. Ens en dóna més detalls Antonio Mellado, des de Ràdio La Selva. Bona tarda Antonio!

I fins aquí l’informatiu del programa d’avui en aquest dimarts dia 15 de setembre.

PUBLICITAT