Home CarrerMajor #CarrerMajor “Els nostres sous hauran de pagar part d’aquesta crisi”

“Els nostres sous hauran de pagar part d’aquesta crisi”

Aquest dimarts ha passat pels micròfons de Carrer Major el delegat de Comissions Obreres al centre penitenciari de Mas d’Enric, José Antonio del Castillo. Fa exactament un any es van dur a terme uns episodis de violència a la presó que va portar al funcionariat a reclamar el reconeixement d’agents de l’autoritat. Nosaltres avui, un any després i enmig d’una pandèmia, hem volgut saber com es troben ara els professionals del centre.

En referència amb com s’està vivint la pandèmia dins del centre, Del Castillo ha explicat que “s’ha creat un protocol pels centres penitenciaris que ha funcionat prou bé”, on un dels canvis principals va ser “tallar les comunicacions vis a vis, i fer-les mitjançant videotrucada, per així evitar propagar el virus dins del centre”. Així mateix també ha assenyalat que “s’han donat casos positius al centre” però què “s’ha pogut actuar ràpidament i controlar-los”.

Pel que fa a la falta de personal, Del Castillo ha assegurat que “és endèmic a l’administració” i que són conscients que “els nostres sous hauran de pagar part d’aquesta crisi”. Així mateix ha aprofitat per demanar “fer treball de forma digna i amb seguretat”, així com “personal per cobrir els treballadors que estan de baixa”.

Del Castillo també ha assenyalat que estan “fent un esforç que esperem que sigui reconegut” i que quan passi la pandèmia “tornarem a reclamar i a posar les queixes sobre la taula”.

PUBLICITAT