Home Programes Carrer Major - Seccions BXC Ràdio Els metges residents en peu de guerra

Els metges residents en peu de guerra

Els metges residents, els MIR, estan en peu de guerra. Han començat tres jornades de vaga per reclamar millores laborals i formatives i una concentració aquesta tarda a la Plaça Imperial.

A Carrer Major hem parlat amb Laia Ballonga, portaveu del col·lectiu MIR a Tarragona, MIR de 2n any de Pediatria a l’Hospital Joan XXIII.

Els MIR, que són mileuristes, demanen millores salarials, també que es redueixi la jornada laboral, que es respectin les hores de descans i que puguin dedicar més temps a formació.

Una protesta que compta amb el suport del Sindicat Metges de Catalunya, que considera “abusives i intolerables” les condicions de treball d’aquests facultatius que estan completant la seva formació i especialització als hospitals.

Al Camp de Tarragona hi ha uns 340 metges residents. I la vaga es visibilitza amb concentracions a les portes dels hospitals de Santa Tecla, Joan XXIII i Sant Joan de Reus. A més a més, avui a partir de les 19h hi ha convocada una concentració a la Plaça Imperial que es tallarà per poder mantenir i gestionar les distancies i total seguretat.

PUBLICITAT