Home Podcast INFORMATIUS Detectat un brot de Covid-19 amb 26 positius a l’Hospital de Reus

Detectat un brot de Covid-19 amb 26 positius a l’Hospital de Reus

Nou brot de coronavirus a Reus. I és que segons el Departament de Salut, L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha notificat aquest dimarts un brot de Covid-19 amb 26 casos confirmats. El brot afecta els pacients ingressats a les plantes de medicina interna i sociosanitari del centre, així com a quatre treballadors. En concret, hi ha 14 casos en l’àmbit sociosanitari i 12 a medicina interna.

Segons sembla, el primer cas va detectar-se a mitjans d’agost; un pacient que va donar negatiu quan va ingressar i que posteriorment s’hauria contagiat o bé d’un visitant o bé d’algun professional. Dies més tard, el centre va detectar més casos, que van provocar un cribratge a tota la planta de medicina interna. Tot i això, el brot ja havia saltat a la planta sociosanitària, on en els darrers dos dies han aparegut el gruix dels casos que són, majoritàriament, asimptomàtics.

Tot plegat, ha portat al centre hospitalari reusenc a restringir la presència d’acompanyants en aquestes àrees durant els pròxims 15 dies. Tanmateix, a la resta del centre es manté la presència d’un sol acompanyant per pacient entre les 9 i les 13 hores.

A més, de mantenir un circuit d’entrada i un de sortida a l’hospital, amb indicadors a terra, cintes de separació i dispensadors de gel hidroalcohòlic a totes les portes d’entrada i accessos a les diferents àrees.

PUBLICITAT