S’activa l’alerta INUNCAT per previsió de fortes pluges fins la tarda de divendres

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya, l’INUNCAT, en fase d’alerta en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya que indiquen que aquest dijous a partir del migdia i fins divendres a la tarda es preveuen xàfecs intensos acompanyats de tempesta, i localment de pedra o ratxes molt fortes de vent, a gran part del territori, excepte a l’extrem sud a les Terres de l’Ebre.

L’episodi serà especialment intens durant la matinada de dijous a divendres. Es podrà superar el llindar de 20 litres per metre quadrat en 30 minunts i de forma local es pot superar el llindar dels 40 litres en 30 minuts. Per això, La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha intensificat la vigilància i recorda la possibilitat que es produeixin crescudes sobtades a barrancs i afluents de petita entitat en aquells punts on es donin les tempestes més intenses.

L’ACA també ha informat al CECAT que farà seguiment de l’episodi de pluges per la possibilitat de crescudes sobtades de les lleres. Per tot això, es recorda que cal fer atenció a les zones properes a rius, rieres i torrents de tot el territori que puguin patir inundacions a causa de les pluges intenses, no apropar-s’hi i en cap cas creuar-los en cas de pluja abundosa o inundació.

PUBLICITAT