Reus transforma en zona de vianants el raval Santa Anna i el carrer Salvador Espriu

L’Ajuntament de Reus continuarà amb la segona fase de transformació en zona de vianants del raval de Santa Anna. Aquesta es durà a terme entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna, i preveu la millora urbanística dels vials amb l’objectiu de potenciar la mobilitat sostenible i incloure serveis públics d’acord a l’estratègia Reus Smart City. Les obres han estat adjudicades a l’empresa Garcia Riera SL, per un import de 721.890,99 euros. A més, compta amb l’aprovació provisional de finaçament Next Generation de la Unió Europea, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El projecte defineix les obres de reforma de la pavimentació, drenatge, enjardinament i mobiliari urbà; així com el control d’accés restringit a través de la instal·lació d’ una pilona automàtica amb identificació de lectura de matrícula de vehicles. Pel que fa al paviment, al tram del raval Santa Anna es substituirà l’encintat de la vorera sud per una vorada accessible que permeti la recollida de les aigües de pluja. El paviment de les voreres es mantindrà. Al carrer Salvador Espriu es renovarà tot el paviment existent i s’ha previst un paviment a un sol nivell, separant la zona de vehicles de la zona de vianants mitjançant jardineres.

Per altra banda, l mobiliari urbà donarà singularitat a l’espai. S’afegiran parklets, elements de fusta amb jardineria i plataforma d’estada, amb l’objectiu de crear nous espais de relació. També s’hi instal·laran cadires, taules, papereres i bancs de fusta, a més d’aparcaments per a bicicletes.

Pel que fa a la jardineria, es preveu el manteniment de l’arbrat existent. A la vegada, es preveu enjardinar nou escocells dels arbres existents, les dos jardineres de parklet i un parterre circular de dos metres de diàmetre davant del museu. Els nous escocells i el parterre es construiran amb xapa galvanitzada de

Per acabar, el projecte també preveu la instal·lació de sistemes smart city de mobilitat sostenible, amb el control d’accés restringit a través de pilones mitjançant identificació automatitzada de lectura de matrícula de vehicles; càmeres de videovigilància, punts de cobertura Reus Wifi d’accés públic, entre d’altres.

PUBLICITAT