Reus obre el servei de préstec de portàtils pels alumnes confinats

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus posa a disposició un servei de préstec de portàtils per als alumnes confinats. La iniciativa està adreçada als alumnes que no poden seguir amb el procés d’aprenentatge per manca d’equipament informàtic i/o connectivitat.

Aquesta iniciativa s’ha posat en marxa atenent a les demandes de les escoles de primària de la ciutat. De fet, s’ha posat en coneixement de la regidoria la dificultat d’alguns infants de poder fer la continuïtat dels aprenentatges en circumstàncies de confinament del grup. ‘

Daniel Recasens, regidor d’Educació de l’Ajuntament, ha explicat que “l’emergència sanitària esdevé també emergència educativa i, en aquest sentit, cal un compromís de tota la ciutadania per a la promoció de l’educació i, també, un pas endavant de les administracions públiques per garantir l’educació”.

Des de l’inici de la pandèmia de la COVID-19 han estat diverses les mesures que s’han implementat des del constitori reusenc per la prevenció sanitària. Un d’ells ha afectat de forma greu els processos d’aprenentatge i educatius dels infants i joves, i que, en molts casos, han provocat encara més una bretxa educativa i social entre els infants amb menys possibilitats socioeconòminques. 

Des de la regidoria d’Educació posen a disposició de les famílies i de forma gratuïta 15 portàtils amb connectivitat, que es podran cedir a infants escolaritzats en un centre educatiu de Reus que cursin estudis de primària o secundària.

Una altra condició és que els alumnes estiguin confinats a casa, sense poder accedir al centre educatiu. Es tindrà en compte a més, que per manca d’equipament informàtic o de connectivitat no puguin fer el seguiment dels aprenentatges implementats dels del centre educatiu, durant el període de confinament.

La petició es farà des de la direcció del centre educatiu i les sol·licituds s’atendran per odre d’arribada. El termini finalitzarà quan el grup es desconfini i es reprenguin amb normalitat les classes presencials. 

PUBLICITAT