“Em sembla nefast que encara triguem fins dimecres per tornar a vacunar amb Astrazeneca”

Àlex Arenas, catedràtic del Departament d’Enginyeria i Informàtica de la Universitat Rovira i Virgili, ha passat aquest divendres per Carrer Major per parlar de l’evolució de la pandèmia al nostre territori. El departament de Salut a la regió ha informat de 65 nous casos i cap defunció. D’altra banda, el nombre d’ingressats al Camp de Tarragona ha baixat a 54 persones, sis menys respecte la jornada anterior. I hi ha una persona menys a les cures intensives; ara amb 31 ingressats. La nota negativa, però ha sigut que el risc de rebrot ha augmentat nou punts i es troba en 114, fet que es considera alt; la velocitat de propagació s’ha situat en l’1,30 i la taxa de confirmats és de 48 casos per cada 100.000 habitants.

Arenas ha explicat que des de fa setmanes “estem estancats” i que és una situació molt delicada perquè “obrir la mobilitat” ha demostrat que “fa que els indicadors puguin i ens trobem en una situació complicada una altra vegada”. A més, ha afegit que estar estancats “no és bo” perquè “els valors hospitalaris són molt alts” i la “velocitat de la baixada de la corba és molt lenta”.

Quant al pla de vacunació, ha assenyalat que el que tenim al territori “només arriba a un 8,5% de la població”, una dada molt baixa, tot i que la part positiva és que “s’han vacunat les residències i s’ha reduït la mortalitat”. Així mateix ha dit que “queda molt de camí” perquè “no hi ha prou vaccí i la vacunació és molt lenta”, i culpa de tot això que les vacunes “hagin sigut un element de lucre” on s’ha fet “una estratègia molt dolenta”.

Amb relació a haver apartat la vacuna d’Astrazeneca, ha assenyalat que “no tenia cap sentit la correlació que s’estava imposant” i que “ha sigut un problema polític més que un problema mèdic”. A més, ha dit que li “sembla nefast que encara triguem fins dimecres vinent per tornar a vacunar amb aquesta vacuna” perquè així “és impossible avançar”. Finalment ha assegurat que ara “cal intentar tornar a recuperar la confiança amb aquesta vacuna” quan no ha demostrat “cap efecte advers que no ho hagin fet les altres”.

PUBLICITAT