El PSC celebra la revalorització de les pensions per al 2022

El PSC celebra la revalorització de les pensions com a part dels Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022. Aquesta reforma va ser aprovada dimarts passat pel Reial Decret i comporta una pujada de les pensions contributives per a enguany en un 2,5%, així un 3% per a les mínimes i no contributives.

Pla detall del llaç groc penjat a la façana de l'Ajuntament de Reus, amb les banderes al costat. Imatge del 9 de juny del 2021. (Horitzontal)

Amb la reforma, els pensionistes no hauràn de preocupar-se per quant puja la seva pensió, ja que ho farà en relació a l’IPC de l’any anterior. També es milloren i flexibilitzen els coeficients reductors de la jubilació anticipada, que passen a ser mensuals per adaptar-se millor a les necessitats de cada treballador.

La comparativa de les pensions del 2017 amb les d’enguany és d’un increment mitjà de 97 euros en la pensió mitjana de jubilació, de 53 quant a la mitjana de viudetat i de 74 euros de pensió mínima. En el conjunt de l’any suposa un increment d’uns 1.000 euros de mitjana. La diputada Sandra Guaita indica que “Aquesta nova llei té un impacte molt important a la nostra demarcació, on hi ha més de 170.000 pensionistes”.

En aquesta línia, el diputat Joan Ruiz s’ha encarregat de desgranar les dades aportant que de les 10 comarques tarragonines, en quatre se superen els 1.000 euros de pensió de mitjana, en tres s’acosten als 1.000, en dues es passa de 800 i només en queda una amb més de 600 euros.

PUBLICITAT