El Forn Sistaré de Reus, reconegut pel 2n Premi al IV Concurs del Millor Pa de Sant Jordi

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, la Vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i els regidors Carles Prats, d’Empresa i Ocupació; Montserrat Caelles, de Promoció de Ciutat, i Daniel Recasens, de Cultura i Política Linguística, han rebut aquest divendres al matí a l’alcaldia els germans Xavier i Tomàs Pàmies, del Forn Sistaré.

La recepció ha comptat també amb la presència de Ramon de la Fuente Sans, president del Gremi de Forners de Reus i Comarca. L’alcalde els ha lliurat una placa commemorativa de reconeixement per haver obtingut el 2n Premi al IV Concurs al Millor Pa de Sant Jordi.

El jutjat, format per professors de les escoles més importants del territori català, ha valorat una quarantena de peces. Totes havien de ser elaborades amb la mateixa recepta original d’Eduard Crespo, mestre flequer de la ciutat de Barcelona. El primer premi ha estat pel Forn del Passeig, a Barcelona, situat al barri de Sant Andreu. 

Els ingredients fonamentals que han de tenir tots els pans són nous, sobrassada i formatge emmental, i han de complir amb uns requisits específics de textura, format i fermentació. 

De fet, cada vegada el pa de Sant Jordi genera més demanda i guanya importància dins de la tradició catalana, al costat del llibre i la rosa. És un pa que només poden elaborar els forners artesans de Catalunya.

Firnalment, el concurs ‘Millor Pa de Sant Jordi de Catalunya 2021’ està organitzat per l’Obra Social Ernest Verdaguer de la plataforma Panàtics. Tot plegat, amb el suport de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers de Catalunya.

PUBLICITAT