Un informe de la Generalitat determinarà si Lotte Energy Materials s’integra al Plaseqta

A priori la planta no estarà subjecta a la normativa europea sobre indústries químiques

Un informe que haurà d’elaborar el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat serà el que determinarà si l’empresa Lotte Energy Materials s’integra al Plaseqta. La companyia coreana té previst instal·lar-se a Mont-roig del Camp (Baix Camp) per produir elecfoil, un producte que és necessari per a les bateries dels cotxes elèctrics. La data amb la qual treballa la firma per començar a operar és l’octubre del 2025. Per altra banda, fonts del Govern han explicat a l’ACN que, tenint en compte els productes que sembla que s’utilitzaran, a priori Lotte Energy Materials no estarà vinculada a la normativa europea Seveso, que regula les indústries químiques que treballen amb substàncies considerades perilloses.

El document que ha de decidir si la companyia s’integra al Plaseqta en concret el farà l’àrea de Seguretat Industrial del Departament d’Empresa i Treball. Els tècnics el redactaran en base als volums i substàncies que gestionarà l’empresa. De moment però, Lotte Energy Materials encara no ha facilitat aquesta informació a la Generalitat.

Segons han apuntat des del Govern, tenint en compte els terminis de posada en marxa, encara hi ha temps més que suficient per fer tots els tràmits. Paral·lelament, des de l’executiu han indicat que totes les indústries incloses al pla Seveso formen part del Plaseqta, però a la inversa no sempre és així. També hi ha casos en que la integració al Plaseqta està motivada pel seu pla ambiental i no pas per la perillositat dels productes que tracta.

A hores d’ara, l’empresa està pendent que l’Ajuntament de Mont-roig del POUM tramiti canvis al POUM municipal per adaptar legalment els terrenys a l’activitat que hi faran. Amb tot, la firma coreana espera començar a construir la fàbrica a principis del 2024, unes obres que han de durar al voltant d’un any i mig.

Lotte Energy Materials posarà en marxa una primera planta amb una inversió de 400 MEUR i la previsió de crear 200 llocs de treball directes. En funció de l’evolució de la demanda i el mercat, en poden arribar a construir dues més, amb una inversió que arribaria als 1.200 MEUR. De moment ja s’han assegurat rebre aigua procedent del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i una subvenció de 49,2 MEUR procedents del programa PERTE del vehicle elèctric que finança la Unió Europea i gestiona el govern espanyol.

PUBLICITAT