Un incendi crema dos hectàrees a la Planta de compostatge de Botarell

Un incendi a la planta de compostatge de Botarell ha cremat aquesta matinada fins a dues hectàrees de poda segons han confirmat els bombers de la generalitat que a hores d’ara encara treballen en l’extinció del foc.

L’incendi s’ha iniciat aquesta matinada per causes que encara es desconeixen i ha cremat una pila de poda d’unes dues hectàrees aproximadament que ha cremat al 100%. Els bombers han rebut l’avís a les 01:41 h i han desplaçat al lloc dels fets dotze dotacions i 28 bombers. Tot i que des de primera hora del matí l’incendi està controlat, no hi ha flamarades i les naus de l’entorn estan fora de perill, el foc continua actiu i fumejant.

Aquest incendi a la planta de Botarell se suma al que ja existeix en la mateixa planta des de l’abril del 2023. Un incendi que un any després continua combustionant de forma interna i lenta i que des de bombers es va prendre la decisió de deixar-ho cremar, ja que la seva extinció “no era viable per l’elevadíssim volum de sòlids en combustió” i perquè es requeria una quantitat “desproporcionada” d’aigua.

PUBLICITAT