Home CarrerMajor #CarrerMajor “Cal valorar més el patrimoni local, del costat de casa”

“Cal valorar més el patrimoni local, del costat de casa”

Aquest divendres a Carrer Major hem parlat amb Ester Ramon, tècnica de difusió del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ja que des d’avui i fins diumenge se celebren les Jornades Europees del Patrimoni que enguany, com tot, s’han hagut d’adaptar a la situació actual.

Es tracta d’una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que ininterrompudament tenen lloc a Catalunya des de 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural.

És la festa major del patrimoni i, aquest cop, més que mai, té com a objectiu posar en valor la cultura de casa nostra i demostrar, un cop més, que aquesta és segura.

Ramon explica que s’ha notat increment del turisme de proximitat i ho ha valorat de positiu per ser “coneixedors del que tenim al costat de casa i no ho acabem de valorar”

Pel que fa a la cura del patrimoni Ramon considera que “és un tema delicat” tot i que reconeix que “sempre és pot fer més, tant per part de les administracions com per part del públic i el respecte”. També ha reconegut que “ens agradaria apropar-nos a aquelles persones que habitualment no utilitzen els nostres recursos” i que “poc a poc ho anem fent”.

Respecte les obres del museu pel qual la seu temporal es troba al tinglado 4 del Moll de Costa, Ramon assenyala que “les obres avancen segons el previst” i que es preveu que finalitzin a finals d’any, assenyalant també que “posteriorment hi haurà un procés llarg del projecte museogràfic, per tant encara trigarem”.

PUBLICITAT