Home CarrerMajor #CarrerMajor “Cal responsabilitat per recuperar el control de la pandèmia”

“Cal responsabilitat per recuperar el control de la pandèmia”

Aquest dijous a Carrer Major hem parlat amb el físic Àlex Arenas, catedràtic del Departament d’Enginyeria i Informàtica de la Universitat Rovira i Virgili davant la segona onada de contagis per la covid-19 i el tancament de bars i restaurants durant dues setmanes, entre altres mesures, per frenar la pandèmia.

El risc de rebrot ja fa dies que és molt alt al conjunt de país. S’ha passat de 7 mil a 12 mil contagis setmanals i la pressió assistencial també tendeix a l’alça. Si ens fixem en les dades del Camp de Tarragona, el risc de rebrot ha tornat a pujar: ho ha fet en 8 punts i se situa ara en 321.

Arenas, qui ha elaborat un mapa que analitza la dinàmica de la pandèmia i amb qui ja hem parlat en altres ocasions, assenyala que certament “ens trobem davant d’una situació de risc important”, donat que “no s’han fet bé els deures a l’estiu en què ha hagut mobilitat total que ha permès el transport del virus”. A la vegada ha reconegut que “si la situació es descontrola més, anirà a més”, lamentant que “no s’hagin pres mesures abans per frenar-ho davant la falta també de recursos com en rastreig i testeig”

Respecte les noves restriccions Arenas considera que “serviran per reduir la incidència i tornar a prendre el control de la pandèmia” però indica que “cal una estratègia que sigui sostenible a llarg termini, limitar l’activitat social, un sistema ràpid i eficient de testeig”.

Més enllà de les mesures de les administracions per fer-hi front, i deixant les disputes polítiques a banda, Arenas indica que “cal que la societat actuï en conseqüència i sigui responsable“, fent també bona valoració de les decisions de l’Ajuntament de Tarragona per tal que el territori sigui un espai segur

PUBLICITAT