Home CarrerMajor #CarrerMajor ‘Aturem BCN World’ demana que el Govern desisteixi del projecte

‘Aturem BCN World’ demana que el Govern desisteixi del projecte

Aquest dimecres a Carrer Major hem parlat amb Joan Pons, portaveu de la plataforma Aturem Barcelona World després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi declarat parcialment nul el Pla director urbanístic de reordenació de l’àmbit del centre recreatiu turístic de Vila- Seca i Salou.

La declaració de nul·litat ha afectat el Sector 1 d’aquest pla, que és on es preveia construir el complex del Hard Rock. El Tribunal ha pogut constatar que els espais lliures previstos en aquest sector “no gaudien de la funcionalitat adequada”, a banda que “bona part del sòl” destinat a aquests usos es troba “en una zona de risc d’accidents greus, provinents de la indústria química”.

En aquest sentit Pons s’ha mostrat “satisfet” tot i que assenyala que només és “un pas més en la lluita de 8 anys” ja que el Govern podrà presentar un recurs i per tant “no serà ferma fins que ho resolgui el Suprem i nosaltres seguirem lluitant fins que així sigui”. Tanmateix insten a “que el Govern després de tants anys i entrebancs desisteixi del projecte”.

D’altra banda des de la Plataforma dubten si finalment Hard Rock desistirà donat que fa mesos que tenen la concessió dels casinos i no han iniciat els tràmits però sí han introduït clàusules per blindar-se i per tant, i davant aquesta sentència, “caldrà veure la seva reacció”.

A més Pons assenyala que la llicència no es va adjudicar correctament “ja que a les bases diu clarament que l’adjudicatari ha de demostrar disponibilitat dels terrenys i aquesta no està demostrada”. En aquest sentit la sentència i els motius que assenyala els hi servirà com una mostra més per lluitar en contra del projecte.

La plataforma defensa usos diferents per als terrenys i no descarten si fos necessari també mobilitzar-se al carrer.

PUBLICITAT