Els treballadors de Secomsa mantenen la vaga indefinida

Els treballadors de la planta de compostatge de Secomsa a Botarell (Baix Camp) mantenen la vaga indefinida des del dia 1 de setembre. La plantilla encara afirma que l’aturada serà indefinida fins que no s’aconsegueixi “la totalitat” dels canvis que demanen a l’empresa, com la recuperació del poder adquisitiu perdut des del 2012, una millora de les condicions laborals i de seguretat, la creació de nous llocs de treball i més manteniment de la maquinària.

En conseqüència, en molts municipis del Baix Camp hi ha afectacions en la recollida d’escombraries. La recollida porta a porta i les àrees d’emergència també s’ha vist reduïda la seva freqüència. Des de l’Ajuntament de tots els municipis s’està fent un seguiment puntual de la situació i es treballa perquè l’impacte de la vaga sigui el mínim possible.

En aquest sentit, Secomsa ha demanat més temps a la plantilla. El president, Juanjo García, ha afirmat que “els temps són els que són” i, per tant, serà impossible arribar a un acord tan aviat com es demana. García ha afirmat que ja tenen propostes damunt la taula, però que s’han de consensuar jurídicament. Suposadament, els tràmits que no s’efectuaran, com a mínim, fins a finals d’aquesta setmana. 

PUBLICITAT