Informatiu 26/11

Obrim aquest tram informatiu d’aquest divendres 26 de novembre explicant que el departament de Salut ha suspès temporalment l’obligació d’ensenyar el passaport covid a la restauració, gimnasos i residències pels problemes tècnics a l’hora de descarregar-lo. Mentrestant, aquest cap de setmana, el passaport seguirà sent obligatori a l’oci nocturn, on ja funciona de fa setmanes. 

La web de La Meva Salut s’ha col·lapsat per l’allau de peticions per obtenir el certificat. El conseller, Josep Maria Argimon, ha explicat que dilluns es tornarà a revisar la situació per decidir quan es torna a implantar l’obligació. També ha demanat explícitament que no es vagi als centres sanitaris per demanar el certificat. 

També, l’Agència Europea de Medicaments ha avalat vacunar els infants d’entre 5 i 11 anys amb la vacuna de Pfizer-BionNTech. El comitè d’experts ha validat els estudis clínics que s’han fet amb 2 mil nens i que acrediten l’efectivitat i seguretat del vaccí. 

Als infants més petits d’11 anys se’ls administrarà una dosi menor de la vacuna. Com en els adults, rebran dues dosis, separades per tres setmanes. 

La de Pfizer és la primera vacuna que rep l’autorització de l’Agència Europea del Medicament per ser administrada a nens i nenes petits. 

El jutge del cas Innova ha arxivat la investigació de 13 persones per la peça de les pròtesis de Traiber. Els imputats eren regidors de l’Ajuntament de Reus i directius de Sagessa, l’empresa pública de qui abans depenia l’hospital de Reus. 

PUBLICITAT