El nou projecte mediambiental de Comaigua arribarà el desembre

Comaigua, empresa dedicada a la gestió de l’aigua a l’àrea del Baix Camp, posarà en marxa el projecte REMAR, una prova pilot per a recarregar els aqüífers del territori amb aigua tractada a la depuradora de Cambrils. L’objectiu és fer front a l’escassetat d’aigua a partir de retornar-la al medi en bones condicions.

Per a fer-ho s’utilitzarà una tecnologia de gestió de recàrrega d’aqüífers anomenada Managed Aquifer Recharge (MAR). Aquesta funciona a través d’un sistema de balses artificials per filtrar l’aigua que vingui de la depuradora, un total de 400 m³/dia. Aquestes balses ajudaran a l’eliminació d’elements contaminants i s’instal·laran sensors en diferents parts del procés per dur a terme una anàlisi constant.

El projecte ha superat amb èxit les dues fases de la convocatòria del Programa LIFE de la Unió Europea, creat per a finançar projectes de conservació mediambiental i desenvolupament de polítiques ecològiques. Ara està pendent de firmar-se l’acord de subvenció i està previst el seu inici el desembre de 2021, amb una duració d’execució de quatre anys, fins al desembre de 2025. Si els resultats del projecte són favorables s’espera poder recarregar els aqüífers del territori amb tota l’aigua depurada de Cambrils.

PUBLICITAT