La FEAT reivindica el recurs sobre el període de validesa de la ITV

El director de la Federació Empresarial d’Auto-Transport de la província de Tarragona (FEAT), Josep Lluís Aymat ha passat pels micròfons del programa “Carrer Major” per guanyar el recurs de la ITV, que les revisions havien de comptar des del dia que es passaven la revisió i no pas des de quan tocaria que es passés la Inspecció Tècnica per part dels vehicles.

Camions esperant per passar la inspecció tècnica de vehicles en una estació d'ITV. Cedida el 14 d'agost del 2020 (Horitzontal)

En aquest sentit, Aymat ha assenyalat que la mesura “era absurda i injusta” i que la estimació d’aquesta mesura, perjudicava uns cinc milions de vehicles que ja havien passat la revisió i pagarien en taxes prop d’uns 210 milions d’euros. A més, el president de l’entitat ha respòs que el Tribunal Constitucional, no només els hi han donat la raó, sinó que han castigat encara més l’administració per aquesta mesura.

A més, el director de la FEAT ha valorat positivament l’alliberament dels peatges a Catalunya dos mesos després, i que ja es paguen els impostos necessaris pel manteniment de les vies ràpides.

Segons Aymat, la mesura d’intentar canviar la mesura de la ITV era una mesura recaptatòria per voler canviar per “compensar a les concessionàries” i on ha criticat que la pròpia mesura rebutjada pel Tribunal Constitucional era absolutament “absurda perquè només al cap del set dies s’havia de tornar a realitzar-les”.

PUBLICITAT